Digidexo.com

Enkel vitenskapelig forklaring på Hikke

Enkel vitenskapelig forklaring på Hikke


Hikke er noe som alle vil oppleve på enkelte punkt i sitt liv. Når det vokser opp, kan det hende du har hørt en rekke ulike forklaringer, noen alvorlige, og noen som hørtes morsomt. Vedvarende hikke kan være pinlig og en stor ulempe, men det er en enkel vitenskapelig forklaring på hvorfor vi får hikke, og hvordan vi kan bli kvitt dem.

Hva er Hikke?

Hikke er en vanlig foreteelse, og mesteparten av tiden de er upraktisk, men ufarlig. Imidlertid kan vedvarende hikke være et problem. Hvis de varer lenger enn en periode på tre timer, eller begynne å avbryte sove eller spise mønstre, bør du oppsøke lege. Vedvarende hikke kan føre til magesmerter og resultere i hoste opp blod; Hvis disse symptomene oppstår, er det viktig å søke legehjelp.

Den Membran

Hikke er forårsaket av membranen. Membranen er et kuppelformet muskel nederst på brystet. Når du puster inn, trekker membranen nedover for å tillate lungene fylles med luft. Når du puster ut, skyver den oppover og tvinger luften ut igjen av lungene. Men hikke oppstår når membranen blir irritert. Irritasjonen fører det til å trekke ned i en skarp måte, noe som tvinger deg til å suge luft inn i halsen plutselig. Når luftstyrtende inn treffer stemmen boksen det fører til en hikke.

Årsaker

Det er mange måter å forårsake hikke. Spise for fort eller drikker gassy drikker kan gjøre deg svelge luft sammen med mat eller drikke, og resulterer i hakking. En annen årsak er å spise for mye. Spise store mengder fet mat gjør magen stretch og irriterer mellomgulvet, forårsaker du å hikke.

Hjem Cures

Det finnes mange forskjellige metoder for herding hikke hjemme. Disse hjem botemidler spres ofte fra munn til munn, og inkluderer noen uvanlige forslag. Noen av de vanligste inkluderer holder pusten, blir skremt, drikker fra feil side av et glass og motta en skrekk.

Medisinsk Cures

Selv hikke vanligvis gå bort etter kort tid, det er medisinske behandlinger for vedvarende hikke. Narkotika kan være foreskrevet for å hjelpe avtale med hikke og klorpromazin (Thorazine) er den vanligste resept. For alvorlige hikke, kan kirurgi utføres for å deaktivere phrenic nerven som styrer mellomgulvet, men dette er alltid en siste utvei.