Digidexo.com

Om komplikasjoner etter tann implantater

Tannimplantater ser akkurat ut som ekte tenner, og er permanent. De har flere fordeler i forhold til tradisjonelle proteser og broer, inkludert kosmetisk utseende, komfort og bekvemmelighet. De har også forhindre bentap og tannkjøttet trekker som vanligvis oppstår når tennene mangler. Men noen mennesker opplever betydelige komplikasjoner, slik at alle som vurderer tann implantater må velge en tannlege med en nesten perfekt registrering av suksess på dette området.

Identifikasjon

Tannimplantater begynne med en ankerbolt, vanligvis titan, som er kirurgisk innebygd i kjeven. Dette gjøres vanligvis under lokalbedøvelse, og etterpå, er en ventetid på opptil seks måneder kreves mens benet vokser rundt ankeret. Personen kan ha midlertidige proteser i denne tidsrammen. Deretter blir en titananslagsetter tilsatt, selv om noen ganger dette trinnet blir kombinert med den første. Til slutt blir en metallprotese med en keramisk dekk festet ved hjelp av skruer. Implantater kan erstatte en rekke av tenner og er permanente strukturer.

Typer

Den vanligste komplikasjonen fortsetter smerter, fra irriterende til ødeleggende. Dette kan ganske enkelt være et resultat av langsom helbredelse, typisk bare påvirker den ene siden av munn. Tannlegen kan gjelde bakteriedrepende løsninger og forskrive antibiotika for å hindre infeksjon eller utrydde en mild infeksjon, sammen med anti-inflammatoriske medisiner og reseptbelagte styrke analgetika om nødvendig.

Betydning

Mye mindre vanlig, kan operasjonen resultere i en lomme infeksjon, eller smerte kan være forårsaket av en mer alvorlig infeksjon i tannkjøttet eller ben. Smerte kan også være forårsaket av titan anker komprimere beinet, eller innlegget kan være for nær en nerve. I disse tilfellene, vanligvis tannlegen vil fjerne ankertangen og sett den senere, hvis det er mulig. Noen ganger en tannlege kutt den nerve som går gjennom kjevebenet, noe som kan føre til smerter og nummenhet. Smerten forsvinner vanligvis i løpet av relativt kort tid, men nummenhet kan ta flere måneder å gå bort, og kan også være permanent.

Effekter

Noen ganger kan en tann implantat forblir løs fordi beinet ikke vokser tett rundt det. I tillegg kan tannkjøttsykdom har ødelagt nok omliggende struktur som det er for lite bein for implantater til å håndtere stress av å tygge. Også, hvis en persons bite ikke er riktig justert, ekstra press kan plasseres på implantatet ved tygging, noe som kan føre til brudd.
I svært sjeldne tilfeller kan personen har en allergi mot titan.

Betraktninger

Tann implantater er nesten alltid mer komfortabel enn gebiss, men de krever flittig omsorg og renhold. Siden gummien ikke passe så tett rundt implantatet som det ville rundt en naturlig tann, er sjansen for inflammasjon er høyere enn vanlig. Den enkelte må også besøke en tannlege for profesjonelle rengjøringer flere ganger i året.

Forebygging / løsning

For å unngå komplikasjoner, bør arbeidet utføres av en spesialist - en prosthodontist, oral kirurg eller periodontist. Personen vurderer tann implantater bør gjøre forskning på hvor mye erfaring denne tannlegen har og prosentandel av vellykket utført arbeid, og om noen klager har blitt arkivert. Familien tannlege kan gi tips om hvordan du gjør dette, og kan arbeide med bestemte spesialister som er kjent for å være svært anerkjente.