Digidexo.com

Slik fjerner en Splinter Fra Finger

Slik fjerner en Splinter Fra Finger


En splint er en tynn, fremmedlegeme, som tre, glass, metall eller plast, som blir helt eller delvis innebygd i huden og kan forårsake smerter eller blødninger. Selv splinter noen ganger jobbe seg ut av huden din på egen hånd, bør du fjerne en splint med en gang for å unngå smitte og for å hindre splinten i å bevege seg dypere inn i huden din. Du kan fjerne en splint fra fingeren hjemme, men oppsøke lege hvis splinten er under neglen, for dypt til å fjerne deg selv eller ser infisert.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med såpe og vann, inklusive den delen av fingeren som inneholder splint.

Bruk rene pinsett for å ta tak i utstikkende enden av splinter og trekk den ut i samme vinkel det gikk i. Hvis splinten er fullt integrert i huden eller ikke utstående nok til å ta med pinsett, sterilisere en liten, ren nål med rubbing alkohol, og deretter rense berørte området av fingeren med en antiseptisk. Bruk nålen til å forsiktig bryte huden over splinten og løft tuppen av splint ut slik at det stikker nok til å ta med pinsett, og deretter fjerne splinten fullt ut med pinsett.

Vask området med såpe og vann og tørk. Påfør en antibiotisk salve til området at splinten ble fjernet fra, men bare dekke den med en bandasje på om det er sannsynlig å få skitne, som dekker det vil forlenge healing tid.

Hint

  • Splinter kan dekkes i bakterier, så se opp for tegn på infeksjon, for eksempel puss, økt smerte, rødhet, hevelse og / eller røde striper, i det berørte området.
  • Oppsøk lege hvis splinten er innebygd under en negl eller for dypt fjerne eller om det berørte området er betent eller infisert. Ikke prøv å fjerne splinten selv.
  • Oppsøk lege hvis alvorlig blødning oppstår under eller etter splinter fjerning eller hvis du var bare i stand til å fjerne en del av splint (se referanser 1 og 2). Du bør også søke medisinsk hjelp hvis det oppstår betennelse eller infeksjon skjer når du fjerner splinten, da dette kan være et tegn på at et fragment av splint er fortsatt innebygd i huden din, og må fjernes av lege (se Referanse 2).