Digidexo.com

Hvordan vite om du lider av alvorlig depresjon

Det er tider i alles liv når hendelser kan kjøre forbi deg, gjør du føler deg trist eller deprimert. Men det er en stor forskjell mellom en normal eller situasjons tristhet, og hva som er klassifisert av psykisk helsepersonell som alvorlig depresjon. Normal eller situasjonsbestemt depresjon er vanligvis kort sikt (mindre enn to uker), og ikke har varig effekt på din evne til å leve et normalt liv. Den alvorlig depresjon, også kjent som "klinisk" eller "stor" depresjon, henger langt lenger, og hvis den forblir ubehandlet, blir bare verre og kan påvirke alle områder av livet ditt.

Bruksanvisning

Hvordan kan jeg vite om jeg lider av alvorlig depresjon?

•  Vær oppmerksom på dine rutiner og relasjoner. Du liker ting som normalt gjør deg lykkelig (hobbyer, interesser, underholdning) gjør? Du unngår sosiale kontakter med andre som du vanligvis ønsker å tilbringe tid (ektefelle, barn, foreldre, venner) gjør? Hvis dine rutiner og relasjoner synes å ha endret seg, kan dette signalisere starten på en alvorlig depresjon.

Les gjennom listen over depresjon symptomer som utgis av National Institute of Mental Health deg selv hvis du lider av mer enn ett av de identifiserte symptomer (for eksempel skyldfølelse eller "tomhet", overspising eller tap av appetitt, eller til og vanskelighets ta beslutninger ). Hvis du gjør det, er det svært sannsynlig at du lider av alvorlig depresjon.

Planlegge et besøk til din primære omsorg lege. Under visse forhold, kan fysiske sykdommer eller medisiner du tar forårsake alvorlig depresjon. Din lege vil være i stand til å avgjøre hvorvidt det er en fysisk årsak til din tristhet. Hvis det ikke er noen fysisk årsak på feil, vil legen stille deg spørsmål om dine symptomer og hvorvidt det er en historie med depresjon i familien din. Etter eksamen, vil legen henvise deg til en psykisk helsevern spesialist som kan gi deg riktig behandling.

Hint

  • Spør din lege for mer enn én henvisning. Finne en psykisk helsepersonell med hvem du er komfortabel i hvem du har tillit vil gjøre mye for å akselerere behandlingen.
  • Hvis du ikke klarer å riste negative følelser og leve normalt, søke hjelp. Ubehandlet depresjon bare forverres, og kan føre til mer alvorlige problemer, som for eksempel skilsmisse, arbeidsledighet, narkotikabruk, eller til og med selvmord.
  • Hvis du har selvmordstanker, må du få profesjonell hjelp umiddelbart. Gå til et sykehus akuttmottaket, eller ring din lege. Uansett, ikke forsinkelse søker hjelp.