Digidexo.com

Hvordan Raise HDL kolesterol

Hvordan Raise HDL kolesterol


HDL, eller high-density lipoprotein, blir ofte referert til som det "gode" kolesterol. I tillegg til å opprettholde en lav total cholesterol-nivå, er det viktig ha HDL kolesterol utgjør den største del av dette nummer. Det er mange måter som du kan ta kontroll over din HDL og øke din "gode" kolesterolet.

Bruksanvisning

Boost Your HDL

•  Få flytte for å øke HDL kolesterolet. Regelmessig trening er en viktig komponent for å opprettholde en sunn livsstil, og aerob trening har vist seg å øke HDL hvis det gjøres i perioder på 30 minutter eller lenger flere ganger i uken.

Reduser livlinjen, og du kan se en økning i HDL-kolesterol. Komme ned til en sunn vekt vil ikke bare øke HDL, men kan senke ldls (eller "dårlig" kolesterol).

Unngå høye fete matvarer, særlig de som inneholder transfett eller hydrogenerte oljer. Du vil vanligvis finne disse oljer som brukes i stekt mat, samt mange kaker, kjeks og chips.

innlemme flere enumettet oljer i kostholdet ditt. Disse inkluderer mat som olivenolje, avokado og hele mutter Butters.

Få mer fiber i kosten. Løselig fiber bidrar til å redusere LDL kolesterolet og øker HDL nivået også. Du kan finne løselig fiber i matvarer som havregryn, mange frukter og grønnsaker, så vel som i hele korn.

Hold deg unna bearbeidet, høy karbohydrat mat. Fordi disse matvarene inneholder mer enkle sukkerarter, kan de øke blodsukkeret og redusere HDL kolesterol i prosessen.

Forbered deg på å felle noen tårer når du legger løk til den nye HDL-vennlig diett. Studier tyder på at HDL kan økes et betydelig beløp ved å spise opp til en halv løk hver dag.

Hev et glass og toast til din nye sunnere livsstil når du spiser en og annen glass rødvin. Disse hygget inneholder antioksidanter som har vist seg å bremse oksidasjon av HDL kolesterol, hjelper det å bo i systemet lenger.

Practice moderasjon når du prøver å øke HDL kolesterolet. Gjøre små endringer i kosthold og livsstil som innføre niacin i din vitamin diett eller slutte å røyke, kan ha en stor innvirkning på din generelle kolesterolnivået.

Hint

  • Spør legen din til å utføre vanlige blodprøver for å vurdere kolesterolnivået, spesielt hvis du er i faresonen for hjertesykdom eller slag.
  • Forbruker alkoholholdige drikkevarer for å øke HDL er ikke anbefalt for alle personer. Sjekk med legen din før du introduserer rødvin i kostholdet ditt.