Digidexo.com

Hvordan ta vare på Lapis lazuli

Lapis lazuli er en vakker stein som har blitt brukt i smykker og andre ornamenter for tusenvis av år. Steinen er tenkt å representere visdom, intuisjon og inspirasjon. Noen mennesker tror også det har helbredende krefter, og kan brukes til å hjelpe med depresjon og beslutningstaking. Hvis du lærer å ta vare på denne steinen riktig, vil den beholde sin skjønnhet.

Bruksanvisning

•  Rens ved kort plassere lapis lazuli stein under varmt rennende vann. Ikke suge steinen i vann i lang tid, fordi soaking vil skade stein. Bruk en myk børste eller klut og en mild såpe for å fjerne rusk og smuss. Tørk umiddelbart med en myk klut.

Gjenpolér steinen med jevne mellomrom. Påfør en liten mengde smykker voks til overflaten, og buff den inn med en myk klut. Dette vil fornye overflaten når det begynner å se kjedelig.

Oppbevar lapis lazuli i en boks eller beholder som er foret med mykt stoff. Dette vil beskytte finish av stein fra å bli skrapet eller skadet når du ikke bruker, eller bruker det.

Hvis du tror på den helbredende krefter av lapis lazuli, kan du lade din stein en gang i måneden. Sett steinen i en bolle fylt med ristet hematitt, og la den over natten. Deretter plasserer steinen i en bolle med klare kvartskrystaller for en natt. Dette vil fjerne noen negativ energi og lade opp lapis lazuli med positiv energi.

Tips og advarsler

  • Ikke la steinen komme i kontakt med damp, slipemidler eller sure løsemidler som kan skade steinen og dens slutt. Unngå lange perioder med sol eksponering, som kan kjedelig vakre fargen på denne steinen.