Digidexo.com

Kjøring fobier og angst

Kjøring fobier og angst


En fobi er en veldig intens, ofte irrasjonell, form for angst. The National Institute of Mental Health bemerker at "spesifikke fobier påvirker anslagsvis 19,2 millioner voksne amerikanere, og er dobbelt så vanlig hos kvinner som menn." Fobi lider ofte oppleve panikkanfall og gå ut av deres måte å unngå å komme i kontakt med ting som de frykter. Noen som lider av en drivende fobi kan finne det fysisk umulig å kjøre bil, eller kanskje må stoppe bilen midt-stasjonen.

Symptomer

Symptomer på en drivende fobi inkluderer panikkanfall og følelser av depresjon. Noen som lider av en drivende fobi kan utvikle følelser av nauseousness, intens hodepine eller smerter mens du kjører, svette, erfaring følelser av sinne, har problemer med å svelge eller problemer med å sove, og kan begynne å ha mareritt om kjøring. National panikk og angstlidelse News gruppe bemerker at såre øyne og økt følsomhet for berøring er også symptomer på en fobi eller panikkanfall.

Årsaker

Noen fobier oppstå uten noen åpenbar grunn. Noen som var en gang helt sikkert mens du kjører kan gradvis utvikle intens frykt knyttet til å være i en bil. Ofte, men kjøre fobier utvikle etter vitne eller være i en bilulykke. Noen ganger fobier også utvikle etter kjører om natten eller gjennom dårlige værforhold som setter stress på sjåføren.

Expert Insight

Dr. Mark Dombeck, en spesialist på angstlidelser med Aroostook Mental Health Services, mener at minst en i 10 mennesker opplever fobier. Dr. Dombeck kommentarer, "Fobier vanligvis først vises i ungdomsårene eller voksen alder De begynner plutselig og har en tendens til å være mer vedvarende enn barndoms fobier,.. Bare om lag 20 prosent av voksne fobier forsvinne på sine egne" Mens de fleste voksne som arbeider med angst logisk forstå at deres frykt er irrasjonell, føler de overveldet ved tanken på å være i stand til å overvinne fobi selv.

Farene

Mens mild angst er ikke umiddelbar sikkerhetsrisiko en, kjøring mens du arbeider med en bestemt kjøre fobi er usikre. Sjåfører som opplever angst og fobier kan oppføre seg irrasjonelt og uforutsigbart mens på veien eller de kan oppleve panikkanfall, som kan hemme deres kjøring. Det er svært viktig å søke øyeblikkelig, profesjonell behandling for en drivende fobi før du fortsetter å kjøre.

Behandling

Behandlinger for fobier er helt avhengig av den enkelte og alvorlighetsgraden av fobi selv. En trenet, medisinsk faglig kan diagnostisere en spesifikk fobi og anbefale medisiner eller rådgivning. I noen tilfeller er kognitiv-atferdsterapi (CBT) foreskrevet. CBT fokuserer på undervisning en fobi-rammet individ hvordan å lære nye tankeprosesser for å unngå å bli redd.