Digidexo.com

Hvordan øke hastigheten på stoffskiftet i en skadet leveren

Leveren er ansvarlig for en rekke viktige funksjoner, inkludert sletting giftstoffer fra blodet, metabolizing kolesterol og fett, og balansere hormonnivået i kroppen. Hvis leveren din helse er i fare, blir du større risiko for å utvikle alvorlige sykdommer som høyt kolesterol, fedme og skjoldbrusk lidelser. Den gode nyheten er leversykdom kan snus. Nøkkelen til å påskynde metabolismen av en skadet leveren er å ta umiddelbare skritt for å gjenopprette leverfunksjonen ved å gjøre de nødvendige endringene i livsstil.

Hvordan øke hastigheten på stoffskiftet i en skadet leveren

•  Legg leveren helsefremmende matvarer til din daglige diett. Mat med høyt svovelforbindelser er sterkt anbefalt, fordi svovel er et av de molekyler leveren bruker for å avgifte kroppen. Løk, hvitløk og eggeplommer er høy i svovel, som er cruciferous grønnsaker som brokkoli, kål, blomkål, grønnkål og rosenkål. Andre lever-nærende mat å spise ofte er epler, artisjokker, rabarbra og spirer.

Bruk leveren nærende krydder i det daglige kostholdet. Visse krydder som kanel og lakris har vist seg å forbedre levermetabolisme. Gurkemeie, en av de viktigste ingrediensene i karri, er en utmerket leveren tonic også. Lemon er en annen potent leveren tonic. Klem saften av en halv sitron i lunkent vann og drikke det første i morgen for å fremme levermetabolisme. Hvis du ikke har sitroner tilgjengelig, kan du bruke en spiseskje av eple cider eddik i stedet.

Ta en lever-nærende urte supplement som melk tistel. Silybium er støttende effekter på leveren har blitt studert. Ifølge University of Maryland Medical Center, er den daglige anbefalte dosen for voksne 200 til 400 mg, en til tre ganger om dagen for standardiserte melk tistel ekstrakter. For Silymarin fosfatidylcholin, er doserings anbefaling 100 til 200 mg to ganger om dagen. Konsultere legen din før du starter noen urte supplement behandling. Vær også oppmerksom på at melk tistel ikke er anbefalt for barn eller til bruk under graviditet og amming.

Fjern giftstoffer fra miljøet. En god måte å starte er ved å erstatte konvensjonelle rengjøringsprodukter for kjemisk fri produkter som bruker naturlige ingredienser. Sats på produkter parfymert med naturlige eteriske oljer i stedet. For å forbedre kvaliteten på luften du puster, åpne vinduer i minst tjue minutter (avhengig av været), og tilsett noen planter innendørs.

unngå bearbeidet mat. Se på ingrediens etikettene på maten. Tilsetningsstoffer og konserveringsmidler ta unna maten er ernæringsmessig verdi og skatte leveren i prosessen. I stedet gjør dine måltider fra grunnen av med hele matvarer. Også unngå alkohol, koffein, stekt mat og unødvendige medisiner som har en ødeleggende effekt på levermetabolisme og helse.