Digidexo.com

Hjelp til foreldre til barn med angst og depresjon

Barndommen depresjon og angst er alvorlige lidelser som påvirker barnas stemninger, tenkning og atferd. Ifølge American College of Neuropsychopharmacology, angstlidelser (den vanligste psykiatriske lidelse for barn og ungdom) har en prevalens på 8 til 10 prosent. The American Academy of Family Physicians opplyser at depresjon rammer mellom 3 til 5 prosent av ungdom og 2 prosent av pre-teen barn. Angst og depresjon sabotasje barnas skole, hjem og sosialt liv. Venstre ubehandlet disse sykdommene kan føre til lav selvfølelse, narkotikabruk, atferdsproblemer, isolering og emosjonell dysfunksjon.

Symptomer på depresjon og angst

En deprimert barnet vil ha en vedvarende deprimert eller irritabel humør, eller kan ha en manglende evne til å nyte normale aktiviteter. Andre symptomer kan inkludere håpløshet, vedvarende kjedsomhet, sosial tilbaketrekning, lav selvfølelse, ekstrem følsomhet for avvisning eller fiasko, tretthet, konsentrasjonsvansker, manglende motivasjon, apati, en endring i spise- og søvnvaner, og tanker om døden eller selvmord.

Ifølge Healthyplace.com, så mange som to tredjedeler av barn med depresjon har også en angstlidelse. Det finnes forskjellige typer angstlidelser, men generelt, engstelige barn har ekstrem, urealistisk bekymring, spenning eller frykt om hverdagslige situasjoner og aktiviteter. De kan klage om fysiske symptomer på angst, som for eksempel magesmerter, hodepine, svimmelhet eller kvalme. Ofte vil de begrenser aktiviteter for å unngå situasjoner som utløser frykt og angst.

Professional Evaluering

Hvis barnet ditt viser også noen av disse symptomene, er det viktig å ha en kvalifisert lege, psykolog eller psykiater gjøre en nøye vurdering. Evalueringen bør starte med en fysisk evaluering for å utelukke mulige medvirkende sykdommer, inkludert skjoldbrusk lidelser, binyre lidelser, diabetes, respirasjonssvikt, ernæringsmessige mangler, eller cøliaki. Matallergier, miljømessige allergier, og hypoglykemi kan også bidra til depresjon og angstsymptomer.

Snakk med barnet ditt om problemene du ønsker å diskutere med legen. Hjelp barnet til å vise prosessen med å søke medisinsk og profesjonell hjelp som normalt og sunt.

Behandlingstilbud

Behandlingen kan begynne hjemme selv før du ser legen. Snakk åpent med barnet om hans eller hennes følelser og atferd. Oppmuntre barnet til å snakke om sine følelser, bekymringer og problemer. Hjelp dem til å utforske årsakene til deres tristhet, frykt og angst, og arbeide sammen for å formulere handlingsplaner. Ikke la barnet ditt til å trekke seg tilbake, isolere og skjule. Oppmuntre barnet til å delta i strukturerte sosiale aktiviteter. Samhandle gjentatte ganger i løpet av dagen, diskutere skole, venner, familie, husarbeid, bøker, begjær, planer, og så videre. Veilede dem til å engasjere seg i tilfredsstillende hobbyer og aktiviteter.

Dersom depresjon og angst symptomer vedvarer mer enn et par uker, og evalueringen av familien din lege indikerer angst eller depresjon, søker profesjonell hjelp og støtte. Snakk med legen din og pålitelige familiemedlemmer eller venner om terapeuter de anbefaler. Ring ditt forsikringsselskap for å få navnene og telefonnumrene til barne- og familieterapeuter at forsikringen vil dekke.

Har barnet ditt se en terapeut eller rådgiveren som er utdannet og erfaring i behandling av barn. Familieterapi kan være en kraftig og kostnadseffektiv tilnærming fordi foreldrene blir involvert i å gjennomføre terapeutiske intervensjoner på en daglig basis.

Hvis barnet ikke reagerer på hjemme intervensjoner og profesjonell terapi, deretter diskutere medisinering alternativer med familien din lege. Hun kan henvise deg til en psykiater. En rekke medisiner har blitt godkjent av FDA, og evaluert av National Institute of Mental Health som nyttig og effektiv i behandling av barndommen angst og depresjon. Gjør research på nettet for å lære mer om medisiner så du stille dine leverandøren informert spørsmål når du diskutere medisinering alternativer for barnet ditt.