Digidexo.com

Hva er de ulike typer behandling for acne problemer?

Hva er de ulike typer behandling for acne problemer?


Akne påvirker mennesker i alle aldre. Barn som kommer i puberteten, tenåringer og voksne har alle samme klage. De vil at kviser til å forsvinne. Avhengig av hudtype, kan akne vises som whiteheads eller hudormer. Tilstanden forårsaker så mye skade følelsesmessig som det gjør fysisk. Forskning på akne har utviklet seg gjennom årene, og ulike behandlinger er nå brukt med hell for å redusere om ikke helt kurere tilstanden.

Mild Acne Treatment

Mild akne forhold er kjent som akne vulgaris. DermNet NZ, på dermnetnz.org, anbefaler bruk av et mildt rengjøringsmiddel og vann eller en antiseptisk vask for å rense akne rammede områdene to ganger daglig. Artikkelen sier at akne produkter skal da brukes til de berørte områdene. Ifølge DermNet NZ, bør en tynn smøre av akne produktet bare brukes til å tørke ren hud på natta.

Artikkelen sier også at akne produkter kan fungere bedre hvis den anvendes i morgen, og du bør unngå å bruke fet kosmetikk som foundation eller solkrem. DermNet NZ anbefaler akne over-the-counter produkter som inneholder benzoylperoksid i tillegg til antibiotika medisiner foreskrevet av dermatologi spesialister.

Moderat Alvorlig Acne Treatment

Aktuelle behandlingsmidler nytte pasienter med moderat alvorlig akne, ifølge DermNet NZ. Artikkelen anbefaler at hvis tilstanden ikke blir bedre i løpet av 3 måneder, bør du rådføre deg med lege eller dermatologi spesialist for behandling.

DermNet NZ sier også at antibiotika brukes til å behandle moderat alvorlig akne. Nettstedet slår fast at ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen eller naproxen, er også nyttig for å redusere akne inflammatoriske fakkel-ups.

Alvorlig Acne Treatment

DermNet NZ sier at pasienter som lider av alvorlig akne bør plasseres under omsorg av en hudlege. Mange pasienter, artikkelen sier, vil bli behandlet med isotretinoin. DermNet NZ sier at pasienter bør være foreskrevet høye doser antibiotika i perioder på seks måneder eller lenger.

Artikkelen forklarer at pasienter med akne, spesielt kvinner som lider av polycystisk ovariesyndrom, kan ha nytte av langtidsbehandling med spiranolactone, som er en antiandrogen medisin som reduserer det mannlige hormonet androgen nivå hos kvinner. Systemiske kortikosteroider er også anbefalt for behandling på grunn av de agenter 'antiandrogene virkninger, ifølge artikkelen.

Andre behandlinger for akne

Andre terapeutiske metoder blir brukt i behandling av akne. Ifølge DermNet NZ, disse behandlingene inkluderer kryoterapi, en metode som brukes for å kontrollere nye knuter, mens intralesional steroid injeksjon programmer brukes til å krympe eldre knuter.

DermNet NZ sier at hudormer kan fjernes ved cauterizing hudormer med bruk av elektrisk strøm eller kaustisk agent. Høyfrekvente elektromagnetiske strømninger, kjent som diatherapy, brukes også til å fjerne hudormer, sier artikkelen. Aldri manuelt presse hudormer som de pleier å begrave seg dypere inn i porene og til slutt føre til arrdannelse.

Adult Acne og behandlingsanbefalinger

Dr. Lawrence E. Gibson, en hudlege med The Mayo Clinic, sier at det store flertallet av de med voksen akne har ingen målbar hormonell ubalanse. Mens innrømme at akne kan være en plagsom problem, sier han at vellykket behandling av voksen akne kan ta måneder og kanskje år.

Dr. Gibson anbefaler at berørte voksen akne pasienter bør konsultere en hudlege for å lære om trygge og velprøvde behandlinger for akne. Han advarer om at du bør rådføre deg med legen din før du tar noen kosttilskudd for akne, spesielt hvis du har underliggende helsemessige forhold.