Digidexo.com

Spinal smerte behandling for lungekreft

Lungekreft ofte sprer seg til skjelettet. Ryggraden er den vanligste stedet av sekundære bensvulster, ifølge American Cancer Society. Bensvulster er en viktig årsak til kreft smerte, og du har flere behandlingstilbud tilgjengelig for å klare det.

Kjemoterapi

Avansert lungekreft er vanligvis behandles med systemisk kjemoterapi --- betyr det reiser gjennom hele kroppen. Det kan lindre bein kreft smerter ved enten å eliminere, krymper eller stabilisere veksten av bein svulster. Kontrollere kreft kan lindre smerte.

Stråling

Stråling behandlinger kan målrette ryggraden svulster direkte. Stråle skader kreftceller og holder dem fra å multiplisere. Dette er en av de vanligste behandlinger for å håndtere smerten av kreft som har spredt seg til skjelettet, ifølge American Association of Orthopaedic Surgeons.

Bisfosfonater

Legen din kan også gi deg bisfosfonater --- vanligvis brukes til å behandle svake bein som følge av osteoporose. Mens de kan forbedre bein helse, de også redusere skjelettsmerter --- noe som gjør dem en potensielt god behandling for bein svulster. Eksempler inkluderer Boniva og Fosamax.

Smerte medisiner

Medisiner som er rettet mot smerte direkte brukes ofte for skjelettsmerter. Memorial Sloan Kettering Cancer Center viser følgende smertestillende medikamenter for kreft: opioider (morfin, kodein), hurtigvirkende behandlinger for å lindre "gjennombruddssmerter," medisiner som vanligvis brukes til andre formål, men har vist evne til å lindre smerte (inkludert antidepressiva og antiepileptika) og medikamenter som injiseres direkte inn i det påvirkede området, eller leveres kontinuerlig gjennom en pumpe.

Akupunktur

Ifølge American Cancer Society, har akupunktur vist nytte i flere kliniske studier for å lindre kreftsmerter. Samfunnet råder deg til å snakke med legen din før du starter behandling som det ikke er hensiktsmessig for alle kreftpasienter.