Digidexo.com

Hvordan Anti-Angst medisiner fungerer?

Hvordan Anti-Angst medisiner fungerer?

Om Anti-angst narkotika

Det finnes flere forskjellige klasser av anti-angst medikamenter, som hver har sin egen virkningsmekanisme.

Benzodiazapenes

Benzodiazapenes som Klonopin, Xanax og Ativan har beroligende og krampestillende egenskaper. De trykke ned på sentralnervesystemet ved å virke på de nevrotransmitter-reseptorer av GABA. Den benzodiazapene binder seg til reseptoren, slik at den har en høyere affinitet til GABA, som virker som en hemmende neurotransmitter. Dette fører til depresjon av sentralnervesystemet, som ofte overaktiv i de med angstlidelser. Benzodiazapenes har potensial for avhengighet og blir noen ganger brukt som narkotiske stoffer.

Serotonin

Andre anti-angst narkotika arbeid på signalstoffet serotonin. Serotonin spiller en rolle i mange fysiologiske prosesser og har effekter på søvn, appetitt, humør, metabolisme og kroppstemperatur. Stoffet BuSpar er tenkt å fungere på en bestemt serotonin reseptor, 5-HT1A, og forsterker serotonin hemmende effekter på sentralnervesystemet, redusere angst og fremme normal sove og spise mønstre. Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), hvorav noen er indisert for angst, øke nivåene av serotonin i hjernen stedet for å jobbe på reseptorene.

Barbituates

Barbituates er sterke sentralnervesystemet depressiva. Som benzodiazapenes, øker de inhiberende virkninger av GABA, men de kan også blokkere reseptorer for glutamat, som er en eksitatorisk neurotransmitter. Dette gjør barbituates ekstremt potente beroligende midler, og de kan være svært vanedannende. Barbituates er vanligvis bare foreskrevet for svært korte perioder av gangen, og bare hvis andre rusmidler har mislyktes.