Digidexo.com

Metabolisme Booster Mat

Metabolic rate er den hastigheten det tar å bryte ned maten, absorbere næringsstoffer, og eliminere avfall fra kroppen. Et sunt fordøyelsessystem er avgjørende for metabolsk helse. Det er mat som øker metabolic rate ved å balansere blodsukkeret, forbedre fordøyelsen, og bistå med avfall eliminering. Det finnes også matvarer og urter som gir kroppen en metabolsk boost ved å øke pulsen, blodgjennomstrømning, og stimulere nervesystemet.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er høy i vann og fiber. De er også høy i antioksidanter, vitaminer og mineraler, hvorav mange bistå med fordøyelsen av maten. Grønne grønnsaker inneholder også klorofyll som bistår i rensing giftstoffer og avfall fra kroppen. Brokkoli er høy i kalsium og vitamin C --- som bidra til å øke stoffskiftet. Grapefrukt faktisk senker insulinnivået i kroppen, som hindrer kroppen i å lagre fett.

Krydder

Ifølge naturlige terapeuter, ingefær, kanel og cayenne pepper bidra til å øke metabolismen. Ingefær sies å hjelpe magen å produsere fordøyelsesenzymer, som hjelper fordøye protein, karbohydrater og fett. Kanel sies å bidra til å balansere blodsukkeret i kroppen samt hjelpe forbrenne sukker. Cayenne pepper er rapportert å øke hastigheten på stoffskiftet og rense tarmer.

Protein

Protein hjelper balanse blodsukkernivået. Det tar lengre tid å fordøye, og bidrar til å holde deg mett lengre perioder av gangen. Protein støtter muskelutvikling og reparasjon etter trening. Muscle er kjent for å øke metabolic rate. Alle røde og hvitt kjøtt inneholder protein, som gjør meieriprodukter, egg, tofu, soyaprodukter, nøtter og bønner. Enkel å fordøye protein er tilgjengelig gjennom protein shakes laget whey eller soya pulver.

Yoghurt

Yoghurt som er høy i aktive kulturer hjelper kroppen fordøye maten. Probiotika danner de gode bakteriene, også kjent som tarmfloraen, som holder tarmen sunn. Når tarmen er sunn, er maten fordøyd og eliminert enkelt. Probiotika kan kjøpes i kapsler fra helsekostbutikker, men de er også høy i en rekke av fermentert mat, som for eksempel surkål og yoghurt.

Koffein

Kaffe og noen typer te inneholder koffein. Koffein øker hjertefrekvensen, respirasjonsfrekvens, blodstrøm, og metabolic rate i flere timer etter å ha drukket den. Drikker mer enn to eller tre kopper kan gi irritabilitet og søvnløshet, så det er best å overvåke det daglige inntaket. Grønn te inneholder koffein og også epigallocatechin gallate, som setter fart på nervesystemet og metabolic rate.