Digidexo.com

Gluten-Free Acne Cure

Den felles forbindelse mellom akne og gluten (et protein) er inflammasjon. Mennesker som er følsomme for gluten ikke er i stand til å fordøye gluten med hell, slik at proteinmolekylene ikke er fullstendig spaltet. Immunsystemet reagerer deretter med et angrep på de "såkalte" fremmede inntrengere. Når angrepet begynner, benytter immunsystemet hvite celler til å lade ut histamin, noe som fører til en inflammatorisk respons. Denne betennelsen øker insulinresistens i cellene som er i nærheten. Således, insulinresistens fører til problemer med blodsukker, noe som til slutt fører til problemer med akne. Det er gluten- gratis alternativer for å hjelpe håndtere akne.

Eliminer Gluten

Hvis du har akne, eliminere gluten fra kostholdet ditt. Vanlige matvarer som inneholder gluten inkluderer bygg, hvete og rug. Gjennomgang mat etiketter nøye fordi hvis det står "hvete gratis", det betyr ikke alltid at den er fri for gluten. Når du er i tvil, ikke konsumere produktet. Også unngå couscous, bulgur, fyllstoffer, malt, spelt, dekstrin, kamut, modifisert stivelse, kasha, semulegryn, matzo måltid, triticale og durum mel. Se opp for stivelse; du ønsker maisstivelse, hvetestivelse ikke. Andre glutenholdige matvarer inneholder korn, korn, bearbeidet mat og brød; en rekke av disse produktene er laget uten gluten i tillegg.

Gluten-Free Foods

Et sunt og godt avrundet ernæring plan er avgjørende for å få klar hud. Minimere, eller eliminere helt, svært bearbeidet mat. I stedet spiser rikelig med plantebasert eller magre proteiner, ferske økologiske grønnsaker, frukt og sunne umettede fettsyrer. Legge større vekt på å spise glutenfri mat som er rik på vitamin C, vitamin E, omega-3 fettsyrer, beta-karoten, vitamin B6 og sink. Legg noen acne vennlige urter til mat som oregano, hvitløk, persille og gressløk.

Vitamin A er viktig for sunn hud. Velg mat rik på vitamin A, som for eksempel squash, gulrøtter, søtpoteter, greener og honningmelon.

Sink er et mineral som styrker immunforsvaret, hjelper reparere det øverste laget av huden, fremmer riktig hormon funksjon og reduserer betennelse. Asparges, brokkoli, nøtter, bønner, mandler, sommer squash og storfekjøtt er alle gode kilder til sink.

Vitamin C er en utmerket anti-inflammatorisk, som beskytter immunsystemet og celler. Noen matvarer rike på vitamin C inkluderer rosenkål, blomkål, grønnkål, brokkoli, honningmelon, grønn og rød paprika, jordbær og appelsiner.

Vitamin E er viktig for å forsvare cellene mot frie radikaler, og det bidrar til å redusere hudirritasjon og oppfordrer helbredelse. Rik mat kilder til vitamin E inkluderer blåbær, grønne grønnsaker, papaya, spinat, nepe greener, nøtter og asparges.

En diett rik på omega-3 fettsyrer hjelpemidler hud healing og hjelper fortynne fet sebum som blokkerer porene. Spis et utvalg av omega-rike matvarer som for eksempel rosenkål, torsk, kveite, laks, linfrø, kål, blomkål, grønne grønnsaker, tunfisk og soyabønner.

Andre gode erstatninger for gluten-laden matvarer inneholder quinoa, brun ris, havregrøt, ris mel, tempeh og hvete-fri tamari stedet for soyasaus.