Digidexo.com

Typer mat for vegetarisk kosthold

Mange amerikanere velger å ta på vegetarianer eller semi-vegetarisk kosthold livsstil. Å vite matvalg som passer din vegetarisk livsstil kan gjøre overgangen enklere for deg nykommere eller bare riste ting opp for de av dere som er veteraner. Vegetariske dietter tillate for mange forskjellige typer mat for å bli konsumert som kan benyttes i næring bestemmelsen for å holde deg på en sunn bane.

Generelle Vegetarian Foods

Protein mangler er ofte funnet i vegetarianere som går gjennom rask vekst som gravide kvinner og barn. Protein kan bli funnet og universelt nytes av vegetarianere av alle typer fra plantebaserte matvarer. Soyabønner er en utmerket kilde til protein sammen med andre bønner som svart, nyre, rød, og lima. Andre belgfrukter som erter og linser gir en god kilde til protein. Proteinkilder kan også komme fra nøtter og frø for din vegetarisk kosthold. Peanøtter, peanøttsmør, svart valnøtter og pistasjnøtter er et godt eksempel på nøtter som kan benyttes i din vegetarisk kosthold. Hvete, ris, bygg, rug, havre og mais andre gode kilder til protein. Pass på at du kombinerer en belgfrukt (bønner, linser eller erter) med en mutter, frø eller korn for å få de åtte aminosyrer som er nødvendige for å sunt fullføre dine protein behov i kosten.

Matvarer som er grønn og grøn inkludert spinat, salat og grønnkål har en tendens til å være høy i jern. Andre høye jern matvarer inneholder tørket frukt og helkorn. Fruktene av alle typer kan nytes av vegetarianere. Disse kan gi høye nivåer av vitamin C.

Spesifikke Vegetarisme mat behov

Uansett hvilken type vegetarianer du er bør du vurdere matvarer som bidrar kilder til sink, protein, jern, kalsium, riboflavin, vitamin D og B-12. Noen av disse kildene kan ikke fås enkelt avhengig av hvilken type vegetarianer du er.

Kalsium for eksempel, er vanskeligheter kjøpt hvis du er en Ovo-vegetarianer som ikke bruker meieriprodukter. Disse kan hentes fra kilder til hele korn og grønne greener hvis det blandes i kostholdet regelmessig. Animalske kilder er den eneste måten å få vitamin B-12 gjennom kosten din hvis du er en semi-vegetarianer som spiser kjøtt, fisk eller fjærkre og til. Vitamin D er også vanskelig å skaffe i andre enn animalske produkter matvarer, men kan gjøres av kroppen når huden utsettes for sollys over lengre nok perioder.

Selv når matvarer i vegetarisk kosthold er balansert godt, kan du fortsatt trenger å supplere visse elementer. Du kan finne mange av disse kosttilskudd i forsterkede frokostblandinger, tofu, og vitaminpiller på helse-butikker.