Digidexo.com

Friske nyrer Diet

Nyrene er de små, bønneformede organer som ligger under brystkassen nær midten av ryggen. De behandler ca 200 liter blod og renne ut ca 2 liter giftstoffer og avfall ut av systemet vårt daglige. Dette gjør det svært viktig å holde dem fullt fungerende. Kosthold spiller en svært viktig rolle i den generelle driften og helsen til våre nyrer.

Cruciferous Grønnsaker

Brokkoli og blomkål er eksempler på cruciferous grønnsaker som pakke en sterk, næringsrikt punch. De bidra til å forbedre nyrefunksjonen riktig på grunn av de anti-inflammatoriske egenskapene til antioksidanter i brokkoli og blomkål. De kan også bidra til å forhindre nyrestein. Dannelsen av disse steinene kan utvikle seg til en infeksjon som kan føre til nyresykdom.

Epler og Cranberries

Epler bør være en del av en hvilken som helst frisk nyre diett. De, som cruciferous grønnsaker, er stappfulle av antioksidanter som reduserer betennelse i kroppen. Huden på eple inneholder fiber, som hjelper flush nyrestein ut av kroppen.

Tyttebær er også nyttig å opprettholde nyre helse. Tranebær inneholder stoffer som gjør det umulig for bakterier å klinke til blæreveggen. Dersom bakteriene er i stand til å holde seg til dette området, kan det reise til nyrene og forårsake infeksjon. Tyttebær eller 100 prosent tranebærjuice kan bidra til å fremme nyre helse.

Eggehviter og fisk

Enhver sunt kosthold bør inneholde magre proteinkilder, og en diett for å forbedre nyre helse er ikke annerledes. Eggehviter inneholder alle de essensielle aminosyrene kroppen trenger, med mindre fosfor enn andre kjøttprodukter. Et høyt nivå av fosfor i kroppen kan forårsake nyresykdom. Eggehviter kan kjøpes alene i fersk eller pasteurisert form, eller de kan fjernes fra plommen etter hard kokende vanlige egg.

Fisk er et høykvalitets proteinkilde, med anti-inflammatoriske fett kalt omega 3-tallet. Omega 3 fettsyrer bidra til å redusere risikoen for nyrekreft. Noen av de beste kildene er ørret, laks, sild og tunfisk Albacore.

Restriksjoner

En frisk nyre kosthold ikke har noen begrensninger som bør følges. Basert på nivået av kalium og natrium i blodet, må disse næringsstoffer styres i dietten. En lavere mengde natrium kan øke blodtrykket og hindre ansamling av væske i legemet. Kaliumnivå bør måles av en lege for å se om de er for høy eller lav. Dette kan føre til en ubalanse dersom nyrene ikke fungerer ordentlig og kan forårsake unormal hjertebank.

En frisk nyre kosthold er best bestemmes av en lege eller en nyrekostholdsekspert. Alltid konsultere ene eller det andre for å best avgjøre dine individuelle behov.