Digidexo.com

Gode ​​karbohydrater å spise

Gode ​​karbohydrater å spise


Kroppen din trenger karbohydrater for å fungere skikkelig. Karbohydrater omdannes til glukose, som kroppen din brenner for energi. Noen karbohydrater blir omdannet til glukose med en gang og andre er lagret for senere bruk. Det finnes to typer karbohydrater: komplekse karbohydrater og enkle karbohydrater. Komplekse karbohydrater er ansett for å være gode karbohydrater.

Komplekse karbohydrater

Komplekse karbohydrater er en viktig kilde til næring. De gir kroppen din med fiber, B-vitaminer, kalium, mineraler og sporstoffer, fytokjemikalier, vitamin E og vitamin C. De er bedre for kroppen din, fordi de må brytes ned før de blir omdannet til glukose. Dette fører til en jevn frigjøring av glukose og insulin. Raffinerte enkle karbohydrater er matvarer som er laget med hvitt mel og sukker. Disse er omdannet til glukose med en gang, noe som fører til at insulin nivåer å pigge. Over tid som kan føre til insulinresistens og fedme. Komplekse karbohydrater er hele matvarer som frukt, grønnsaker og helkorn.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er gode karbohydrater som du bør spise hver dag. Velg hele produsere heller enn juice. Du kan spise frukt rå, hermetisert eller frosset. Hvis du velger hermetisert frukt, sørg for at det ikke har søt sirup eller sukker lagt. Spise rå grønnsaker som gulrøtter, selleri og agurk for snacks i stedet for potetgull og godteri. Tørkede bønner er også en kilde til gode karbohydrater som gir protein også. Hvis du prøver å gå ned i vekt, kan det være lurt å unngå å spise stivelsesholdige karbohydrater som finnes i poteter og korn. Ifølge USDA, bør voksne spiser to kopper frukt og 02:58 kopper grønnsaker hver dag.

Fiber

Komplekse karbohydrater inneholder løselig og uløselig fiber. Løselig fiber finnes i mange frukter som blåbær, pærer, epler og jordbær. Løselig fiber er også funnet i frø, nøtter og bønner. De fleste grønnsaker inneholder uløselig fiber. Uløselig fiber er også funnet i noen frukter og korn. Begge typer fiber er viktig for helsen din. Du bør prøve å få 14 gram fiber hver dag for hver 1000 kalorier som du spiser.

Helkorn

Hele korn er gode karbohydrater. Du kan få mer hele korn i kostholdet ditt ved å bytte til hele korn brødet. Spis havregryn til frokost i stedet for pakket frokostblanding. Legg villris, bokhvete, hirse, hel hvete, hel rug, quinoa og bygg til kosthold. Legg korn og bønner til suppe eller smørbrød så det er lettere å få din daglige kvoten for god helse. USDA anbefaler seks til åtte porsjoner av hele korn hver dag.