Digidexo.com

Spis riktig for din kroppstype Diet

I 1940, amerikanske psykologen William Sheldon oppfant teorien om Somatypes. Han brøt alle menneskelige organer inn i tre typer: den magre, hengslete ectomorphs (bilde Edward Norton); magert, velproporsjonert mesomorphs (Sylvester Stallone); og heftig endomorphs (tror John Goodman). Ifølge hans teori kan spise riktig for din kroppstype hjelpe deg å nå dine fitness og kosttilskudd mål.

Ectomorphs

Sjefen karakteristisk for ectomorphs er en naturlig tynnhet, eller delikat bygge. Uansett hva de spiser, de opplever vanskeligheter med å få vekt, særlig muskelvev.

En ectomorph som ønsker å få vekt bør fokusere på å legge muskelmasse. Kvinner som ønsker å se mer curvy kan prøve å få litt fett. For å få muskelmasse, bør ectomorphs trene med tunge vekter og prøver å spise et høyt kalori diett som inneholder nok protein til å gjenopprette fra treningsøktene og bygge ønsket body mass.

Fordi ectomorphs forbrenne maten raskt, de som ønsker å få vekt bør bestrebe seg på 1000 kalorier hver dag over nivået som trengs for å opprettholde sin nåværende vekt. Mål for å spise et måltid hver 90 minutter til to timer og få minst seks måltider om dagen for å sikre at du gir kroppen din med næringsstoffer og proteiner som trengs for vekst. Prøv å spise mat som tar lang tid å fordøye.

Overall, en ectomorph makro-næringsstoffer kosthold bør bestå av 40 prosent protein, 40 prosent karbohydrater og 20 prosent fett. Fokusere på å spise frukt, grønnsaker og ubehandlet karbohydrater.

Mesomorphs

Mesomorphs tendens til å besitte atletisk, muskuløs physiques. De får og gå ned i vekt med samme letthet og er spesielt egnet for å legge muskelmasse. En mesomorph søker å forbedre sin fysikk bør trene med moderat til tunge vekter. Ta vare, som å løfte for mye eller for ofte vil føre til en mesomorph å få mye vekt raskt.

Fokusere på å spise magert og sunn mat, som noen mesomorphs er tilbøyelige til å få fett sakte over tid. Prøv å spise seks måltider om dagen. For å opprettholde sin nåværende kroppsbygning, bør mesomorphs prøve og spise 1g protein per kilo kroppsvekt. Sørg også for å konsumere nok vann og prøver å spise bare karbohydrater med lav glykemisk indeks (slow-fordøye).

Overall, en mesomorph makro-næringsstoffer kosthold bør bestå av 30 prosent protein, 40 prosent karbohydrater, og 30 prosent fett.

Endomorphs

I likhet med mesomorph, endomorphs få vekt og muskler raskt, men ser mykere og tyngre, og de sliter med å gå ned i vekt, spesielt kroppsfett. En endomorph har å fokusere på både kosthold og trening for å bli slankere.

Endomorphs bør løfte moderate vekter med en rask tempo (liten eller ingen hvileperioder), får styrketrening og en kardiovaskulær trening på samme tid. Også øke generelle mosjonsnivå ved å gå eller sykle ofte (i stedet for kjøring). Målet bør være å brenne så mange kalorier som mulig samtidig som man reduserer hvor mye du spiser.

Unngå sukker, bearbeidet mat og junk mat helt av. Endomorphs som spiser mer kalorier enn de trenger for å opprettholde sin nåværende vekt vil lagre de ekstra kaloriene som fett. Derfor prøver og redusere totale kaloriinntaket ved å spise små måltider ofte (dette hjelper også avverge sult). Drikk nok vann til å holde riktig hydrert og for å unngå overtrening.

Endomorphs bør spise færre karbohydrater og spiser bare slow-absorberende karbohydrater som frukt, grønnsaker, hele hvete brød og pasta, og brun ris. Også, spise så mye lean protein som mulig, unngå fett kjøtt som er høy i kalorier.