Digidexo.com

Hva er årsaken til kolitt hos voksne?

Arvelighet

En av de mest dominerende årsakene kolitt er arvelighet. Ifølge Mayo Clinic, har forskning vist at enkelte mennesker kan arve en genetisk mutasjon som i hovedsak predisponerer dem til å utvikle kolitt; Men hvilke gener som spiller en rolle i den tilstanden er fortsatt oppe til debatt. En person med kolitt er sannsynlig å ha et familiemedlem (eller flere familiemedlemmer) lider med denne tilstanden, ledende forskere til å tro gener bidrar til utvikling av kolitt.

Antibiotika

Visse medisiner kan bidra til dette inflammatorisk lidelse. Noen mennesker på antibiotika kan faktisk begynne å utvikle kolitt. Dette er i stor grad på grunn av måten disse medikamentene samhandle med bakterier i magen. Alle har naturlig forekommende bakterier som ligger i deres fordøyelsessystem. Når antibiotika er innført, kan de forstyrre balansen av bakteriene, slik at veksten (eller overvekst) av noen stammer. Dette kan da føre til at slimhinnen i tykktarmen for å bli irritert og betent, noe som resulterer i kolitt.

Immune System

En annen ganske populær oppfatning blant forskere, ifølge Mayo Clinic, er at noen menneskers immunsystem kan påvirke utviklingen av kolitt. Når en person blir syk, hans immunsystem uunngåelig prøver å bekjempe infeksjonen. Hos de fleste mennesker bare bekjemper immunsystemet av de bakterielle inntrengere uten problem. Men for noen kan dette naturlig forsvarsmekanisme forårsake fordøyelsessystemet til å bli irritert og betent, forårsaker kolitt. I andre mennesker, kan immunsystemet begynner å bekjempe noe som ikke er der (en forekomst på grunn av noen form for autoimmun lidelse), igjen forårsaker kolitt.

Blodtilførsel

Noen voksne utvikle kolitt på grunn av mengden av blod (eller mangel på blod) som strømmer til sine kolon. Når blodstrømmen er begrenset eller utilstrekkelig, kan blodårene blir betent. Hvis dette skulle skje til tykktarmen, kan det resultere i utviklingen av kolitt. Denne begrensning i blodstrømmen kan være på grunn av en rekke forskjellige lidelser og behandling av disse lidelser. Det kan skje fra fettavleiringer, diabetes mellitus, en brokk eller en infeksjon.

Stress

Forskere er mindre tilbøyelig til å tro at stress er en direkte årsak til kolitt hos voksne, men det er en sammenheng mellom stress og oppblussing av tilstanden, noe som gjør dette bestemt ekstern faktor en viktig del av en persons terapeutiske behandlingen av hennes lidelse. Når noen blir "stresset" for en eller annen grunn, er hans immunsystem vekket, så å si, noe som kan forårsake en betennelse i tykktarmen, og bringer på mange av symptomene knyttet til kolitt.