Digidexo.com

Diagrammer for gjennomsnittlig høyde for barn

Diagrammer for gjennomsnittlig høyde for barn


Barneleger bruker vekstkurver for å spore et barns utvikling. Disse målingene blir brukt til å sammenligne barns vekst med det som anses vanlig for at barnets alder og kjønn. Vekstkurver er basert på informasjon samlet inn av National Center for Health Statistics. Hvis et barn er vurdert i 50-persentilen høyde-messig, i henhold til veksten diagram som betyr at han er gjennomsnittlig og halvparten av barna hans alder og kjønn er høyere og halvparten er kortere. Hvis han er i 90-persentilen, han er høy for sin alder og kjønn. Nitti prosent av hans jevnaldrende eller ni av ti er kortere enn han er, og 10 prosent er høyere, eller én av 10.

Prosessen

Når en lege er å kartlegge barnets vekst, vil han måle barnets vekt, høyde, kroppsmasseindeks og hodeomkrets. Inches eller centimeter brukes til å beregne og dokumentere et barns lengde (for spedbarn) eller høyde. Pounds, kilo eller gram brukes til å bestemme et barns vekt. Vekten er basert på barnets alder, i form av uker eller måneder, og i år for eldre barn.

Måle høyde og vekt

Ved måling av høyden på et barn under 3 år, er det gjort mens han ligger nede; ungdommer er målt mens du står. Et barns vekt og høyde er tegnet opp av legen sin til han er 20 år gammel.

Hodemål og konsekvenser

Størrelsen på et spedbarn eller ung barnets hode kan avdekke om det er problemer. Abnormal vekst av hodet i løpet av det første året og den ene halvdelen av sin levetid kan være en indikator på et medisinsk problem av noen slag. Legen måler hodestørrelse ved hjelp av et målebånd og plassere den over barnets øyenbrynene og rundt på baksiden av hodet. Når et barn lider av vann rundt hjernen kan dette gjøre hodet vokse for fort. Denne tilstanden kalles hydrocephalus. Et unormalt stort hode, som kalles macrocephaly, er et resultat av visse medisinske tilstander, inkludert en hjernesvulst. Hvis hodet vokser for sakte kan dette være et resultat av bein i skallen fusing for tidlig.

Body Mass Index

Et barns kroppsmasseindeks måles som begynner i en alder av 2. Denne målingen blir brukt til å screene for overvektige problemer. Ved hjelp av dette verktøyet er en god måte å identifisere fedme og bidra til å forhindre det.

Sammenligning

Etter at legen tar barnets målinger han sammenligner det med normal eller standardsortiment for barn av samme kjønn og i samme aldersgruppe. Hvis målingene er for liten eller for stor, kan dette indikerte at det er et medisinsk problem.

Bekymringer

Hvis et spedbarn eller barn ikke er økende vekt tilstrekkelig og hans høyde eller en kombinasjon av høyde og vekt er i en lav persentil kan dette bety at barnet ikke klarer å trives, er neglisjert eller har en alvorlig sykdom.

Genetikk

Alle er forskjellige, så hvert barn vil vokse etter hans genetikk med mindre det er en medisinsk tilstand som påvirker hans vekst. En vekst diagram ikke nøyaktig forutsi hva et barns ultimate høyde skal være.