Digidexo.com

Spastisk colon IBS Informasjon

Spastisk colon IBS Informasjon


Spastisk tykktarm og irritabel tarmsyndrom, eller IBS, er de samme tilstand. Med denne tilstanden er det ingen tegn på sykdom, men det er symptomer. Kvinner er mer utsatt for denne tilstanden til menn, og folk som får IBS vanligvis gjør så da de er i 20-årene. IBS er en tilstand i tykktarmen, og det kan føre til diaré og forstoppelse; Vanligvis vil du ha det ene eller det andre, men du kan ha begge deler. Det er definitivt mulig å behandle, spesielt med livsstilsendringer, og med IBS er det ingen grunn til bekymring at det noensinne vil bli noe verre som kreft.

Symptomer

Tegn og symptomer på denne sykdommen kan komme og gå. Du vil sannsynligvis ha kramper eller smerter i magen; når du går på do, kan denne smerten avta eller forsvinne. Enten forstoppelse eller diaré vil regjere, eller du kan muligens svinge mellom de to. Du legger kanskje merke slim i avføringen. Du har kanskje en oppblåst følelse i mageområdet, i sin tur, har mye gass. Du kan føle at du må komme til badet svært raskt, og selv etter at du går, kan du føle at trang igjen.

Disse symptomene kan være verre når du opplever endring, for eksempel hvis du reiser eller ut av din normale daglige rutine. Mat du spiser også kan utløse symptomer. Kvinner kan rapportere flere symptomer på IBS mens de har sine perioder.

Årsak

Legene har ikke funnet en spesifikk årsak til IBS, men det er ting som synes å utløse tilstanden. Det er mulig at du kan ha arvet tilstanden. Stress synes å spille en rolle, spesielt endringer i normal rutine. Det er en mulig sammenheng mellom for mye serotonin i tykktarmen og IBS i tillegg; hvis du har høyere nivåer av serotonin, har du reseptorer i tykktarmen som er mer lydhør overfor smerte. Det er også en kobling mellom bakterielle infeksjoner i tykktarmen og IBS som først skaffe gastroenteritt, så som viser symptomer på IBS. Visse matvarer kan irritere tilstanden; noen pasienter med IBS har en tilstand som kalles cøliaki, og matvarer som har gluten kan ikke brukes fordi de ikke kan fordøye gluten. Alkohol kan også være en årsak til forstoppelse. Du ønsker kanskje å unngå brus, fordi det kan føre til mye gass. Røyking kan også spille en rolle. Det er mulig at din kolon kan ha et problem behandling laktose, som finnes i meieriprodukter.

Diagnose

Legen din vil sannsynligvis ønske å teste deg bare for å være sikker på at du ikke lider av noe annet, siden symptomene på denne tilstanden kan etterligne andre mer alvorlige forhold. Han kan bestille et omfang test slik at han kan ta en titt rundt inne tarmen; dette kalles en koloskopi. En CT-skanning vil gi bilder av dine organer. Han kan bestille avføringsprøver og blodprøver i tillegg. Hvis testene er alle negative for andre sykdommer, og du har hatt symptomer i ca 12 uker, kan legen din diagnostisere deg med IBS.

Behandling

IBS virkelig har ingen kur. Det er gjennom forebyggende behandling som du kan finne den mest lindring av symptomene. Å vite hvilke matvarer og drikkevarer bringe på symptomer og forårsake mye gass vil hjelpe deg å unngå dem. Legge fiber til kosthold kan bidra til å bulk opp avføringen og øke bevegelse gjennom kolon, lettelser både forstoppelse og diaré. Noen av de beste måtene å legge fiber til kosthold er ved å spise mat med høyt fiber som frukt og grønnsaker, hele korn og bønner; du kan også ta et supplement som Metamucil eller citrucel.

Legen kan ha du tar en medisin som Imodium hvis diaré er veldig belastende. Han kan også foreskrive en medisin som Bentyl eller Hyoscyamine å bidra til å redusere spasmer i tykktarmen; dette legemidlet vil vanligvis tas før du spiser.

Siden stress kan bidra til å forverre eller forårsake en oppblussing av symptomer, er det viktig for deg å finne måter å lindre stress. Finn en hobby som du liker og planlegge tid i hver uke for at hobby. Trener regelmessig, da dette kan bidra til å lindre stress. Bli involvert i en yogatime. Prøv å bruke visuelle bilder for å hjelpe deg å slappe av, selv om du bare har noen få øyeblikk. Visualisere et sted du ønsker å være på og lukke øynene. Som du visualisere at stranden, for eksempel, føler selv begynner å slappe av, starter på toppen av hodet og jobbe deg nedover kroppen til føttene og tærne. Dette er en veldig effektiv teknikk for å hjelpe deg å slappe av og leve mer stress-fri.

Naturopathic rettsmidler

Akupunktur er en form for behandling som kan hjelpe kroppen din til å slappe mer; i sin tur vil det hjelpe din kolon for å slappe av og muligens hjelpe med spasmer. Enkelte urter som peppermynte også vil bidra til å slappe av spasmer i kolon. Selvfølgelig, før du tar noen form for urtemedisin, må du snakke med legen din; noen urter kan reagere med visse medisiner. Å spise yoghurt er svært gunstig for kolon som det er fylt med probiotika, som bidrar til å erstatte de gode bakteriene i tarmen, og dermed bidra til å gi deg noen lettelse fra IBS.