Digidexo.com

Diett for IBS Relatert diaré

Irritabel tarm syndrom er en kronisk tilstand som fører til at maten å passere gjennom tarmen raskere enn normalt. Som et resultat kan du oppleve diaré, magekramper, gass eller oppblåsthet kort tid etter å ha spist. Mange faktorer kan føre til at IBS inkludert stress, hormonelle ubalanser og maten, noe som krever en spesiell diett for å minimalisere symptomer assosiert med tilstanden. Visse matvarer som sjokolade, melk, rå frukt og grønnsaker eller fet og fritert mat kan utløse diaré og bør begrenses eller elimineres for å redusere risikoen for gjentakelse.

Frukt og grønnsaker

Selv om de er rike kilder til vitaminer og mineraler, rå frukt og grønnsaker kan være vanskelig på magen under fordøyelsen, som kan føre til diaré. Å bosette magen sørge for at alle dine grønnsaker er grundig kokt før spising, og fjern skallet fra frukt å redusere IBS. Ifølge Heather Van Vorous, forfatter av "Spise for IBS," rå frukt, grønnsaker og greener inneholder store mengder uløselig fiber, som kan straffe på magen. Matlaging dine frukt, grønnsaker og greener får dem til å miste fiber konsentrasjon, noe som gjør det lettere på tarmkanalen.

Fruktose og sorbitol

Fruktose er et sukker som finnes naturlig i frukt og kan finnes i godteri, brus, fruktjuice, honning og syltetøy som søtningsmiddel. Ifølge Jeffrey M. Lackner, autor av «Styre IBS Drug-Free Way," kan selv små mengder fruktose forårsake diaré, gass og oppblåsthet. Sorbitol er et søtningsmiddel som erstatter ekte sukker og er ofte funnet i sirup, kakemikser, medisin og sukkerfri godteri, ifølge Lackner. Hindre diaré ved å begrense forbruket av matvarer som inneholder fruktose eller sorbitol. Sjekk ernæring etiketter for å se om det er fruktose eller sorbitol.

Melk

Melkeallergi, også kjent som laktose intoleranse er en vanlig mat allergi som påvirker 25 prosent av amerikanerne, ifølge Lackner. Dette matintoleranse er forårsaket av en mangel på laktase, et enzym som hjelper kroppen fordøye melkesukker. Laktose er også funnet i iskrem, cottage cheese, yoghurt, rømme og ost. Det beste alternativet for å redusere diaré er å kutte ned på meieriprodukter, eller bytte til soyaprodukter. Ta kalsiumtilskudd hvis du bestemmer deg for å eliminere melkeprodukter fra kostholdet ditt, som kalsium er nødvendig for å opprettholde sterke bein.