Digidexo.com

Hva er kolitt?

Kolitt er en sykdom som påvirker livet til mange pasienter og deres familier over hele verden. Kolitt kan finnes i alle aldersgrupper fra barn til eldre. Det kan være en ødeleggende tilstand. Det er viktig for pasienten, familie og venner til å være klar over hva sykdommen innebærer og hvordan du kan leve med det.

Betydning

Kolitt påvirker det indre av tykktarmen. Det kan også føre til at leddsmerter svært lik artritt. Knokene på hendene kan være hovne. Det kan være inflammasjon som fører til smerte i øynene. En kolitt pasienten har beskrevet dette som "like pinner stukket inn i øynene mine." En person med kolitt har behovet for å justere kostholdet sitt i henhold til hva som forårsaker smerte og behovet for hyppige badet.

Misforståelse

Kolitt lider ikke bare forholde seg til moderate til alvorlige symptomer de lever med å bli misforstått og feildiagnostisering. Til tider den medisinske verden vil lytte til symptomer og utføre tester som ikke avdekke diagnosen kolitt eller Crohns sykdom.
En pasient kan bestemmes til å ha hemoroide, nerve eller psykiske problemer. De kan være foreskrevet medisiner for panikkanfall eller henvise pasienten til en rådgiver. Testingen har ikke gått i dybden og inflammatorisk sykdom går udiagnostisert og blir verre. Selv når en pasient har blitt diagnostisert med kolitt det kan være en følelse av misforståelse på den delen av noen medisinsk personell, familie og venner rett og slett fordi de ikke forstår hva den enkelte går gjennom. Hver pasient er forskjellig og kan ha forskjellige symptomer. Pasienten må lytte til sin egen kropp og lære så mye som mulig om sykdommen.

Funksjon

Kolitt er en sykdom i tarmen. Pasienten har kramper, feber, magesmerter, leddsmerter og hyppig avføring. Blood vises ofte i avføringen samt en slimete lignende stoff. Ulcerøs kolitt er kronisk. Tykktarmen er betent og har sår eller åpne sår på overflaten av den innerste slimhinnen. De sår blø og sive puss og slimete. Sykdommen gir en unormal immunsystem. Immunsystemet av en kolitt pasient feil alle materialer, inkludert mat i tykktarmen som en invasjon som må angripes. Kroppen sender ut hvite blodlegemer for å bekjempe invasjonen. De hvite blodcellene forårsake betennelse. Dette resulterer i sårene.

Identifikasjon

Kolitt er diagnostisert med medisinske tester. En kolonoskopi er den mest grundige og intens test som er gjort for å diagnostisere kolitt. En pasient må forberede seg hjemme for testen ved å tømme fordøyelseskanalen helt. Leger kontoret gir et informasjonsskriv om hvordan dette skal gjøres. Dette er faktisk den vanskeligste delen av prosessen. Testen i seg selv er gjort på sykehuset, under anestesi. Tykktarmen er åpnet ved å pumpe luft inn i den. Den gastroenterolog setter inn et omfang som har et kamera mekanisme som viser en oversikt over hele tarmsystemet. Legen er i stand til å se veggene i tarmen og ta prøver av vev for videre lab testing. Hvis det blir funnet polypper i løpet av fremgangsmåten de er fjernet for pasientens fordel. Legen vil også bestille blod arbeid som må gjøres for å finne ut om pasienten er blodfattig.

Advarsel

Som en kolitt pasient må du følge ordrer for medisiner. Det er flere medikamenter som er gunstig for en pasienter lindring av symptomer. En pasient kan ha for å bli testet med mer enn ett medikament inntil appr0priate en er funnet. Når du er i remisjon er det viktig å fortsette å ta alle medisiner som bestilt, eller du kan ta med på en potensielt ødeleggende blusse opp. Din familie og venner kan ha gode intensjoner når oppfordret deg til å spise, men du vet hva som vil føre til at du smerter og hyppige turer på do. Spis hva du kan tåle å bli så frisk som mulig. Kolitt eller kronisk ulcerøs kolitt kan være en livstruende medisinsk tilstand. er det viktig å holde seg klar av symptomene, stikkflammer og generell helse av pasienten. Det er ingen kjent bevist opprinnelsen kolitt og det er ingen kur. Kolitt og Crohns sykdom har blitt diagnostisert i familier.

Forebygging / løsning

Det er avgjørende å ha en lege, helst en gastroenterolog som du føler deg komfortabel med. Hele personalet på gastroenterolog kontoret vil hjelpe deg i løpet av de årene som du tåle sykdommen. En god lege gjør en stor forskjell i en pasienter liv og velvære. En følelse av humor er absolutt et aktivum når du arbeider med en kronisk tilstand. Det er terapeutisk å ha tilgang til andre som deler din erfaring. En kronisk ulcerøs kolitt og Crohns pasient vil være forståelse av dine symptomer som ingen annen person kan være.