Digidexo.com

Fargede linser for barn

Fargede linser for barn


The American Academy of Optometry sier at barn trygt kan bruke kontaktlinser for å håndtere noen sight problemer. Faktisk, barn som bare er måneder gamle kan bruke kontaktlinser med hjelp fra sine omsorgspersoner, i henhold til AAOP. Fargede linser er også tilgjengelig for bruk av barn for å hjelpe dem håndtere noen spesifikke øyesykdommer.

Protese Kontaktlinser

Protese kontaktlinser er fargede kontaktlinser som hjelper et barn skjule en vansiret øye eller kutte ned på mengden av lys som når baksiden av øyet. Et øye kunne bli deformert som følge av en skade, kan det bli infisert, eller det kan bli påført som et resultat av andre slike problemer. Protese kontaktlinser kan lages på bestilling for å matche det friske øyet, eller de kunne bli tilpasset malt for å matche det friske øyet.

Bruk av Protese Lenses

Protese kontaktlinser kunne hjelpe barn som har albinisme, en situasjon der en person ikke har tilstrekkelig pigmentering og er svært følsom for lys. Fargede kontaktlinser også er nyttig for barn med en tilstand som kalles nystagmus, som gjør for ufrivillig risting av øynene deres. Disse protese kontaktlinser brukes til å skjule en vansiret øyet er vanligvis myke linser. Dette hjelper fordi disse objektivene er større og beveger seg mindre.

Lysfølsomhet

På 1980-tallet bemerket skolepsykolog Helen Irlen at mange barn med leseproblemer hadde de samme typer problemer. For eksempel, klaget de av visuell forvrengning, var følsom for blending, og led av hodepine og slitne øyne. Dessuten var disse problemene mest vanlig når barna forsøkte å lese svart trykk på hvitt papir. Derfor Irlen kom opp med tesen om at de med lesevansker lider av en tilstand der deres netthinne er for følsom for visse lys frekvenser. Hun kalte denne tilstanden scotopic følsomhet syndrom.

Overlegg

Som et resultat av scotopic følsomhet syndrom, forvrenger hjernen og misunderstands den visuelle informasjonen den mottar. Løsningen Irlen kom opp med er bruken av fargede linser eller overlegg, for å holde ut lys frekvenser som forårsaker forvrengning, slik som å kutte ned på gjenskinn. Dette gjøres med bruk av en maskin som kalles en intuitiv calorimeter som hjelper til å finne ut en persons toner. Så mange som 7000 forskjellige nyanser av overleggene er tilgjengelige, og en av disse kan velges avhengig av barnets fargepreferanser.