Digidexo.com

Instrumenter som brukes til å høre et hjerteslag

Instrumenter som brukes til å høre et hjerteslag


En hjerterytme, når det er pumpe til riktig pris, er lett for en lege å gjenkjenne. Og når det hjerteslag er uregelmessig, kan den fortelle medisinske fagfolk mye om hva som kan være galt. Dette gjelder selv for ufødte barn, hvis hjerteslag blir jevnlig overvåket av både leger og forventningsfulle foreldre.

Stetoskop

Hensikten med et stetoskop er å lytte til lyder laget inne i menneskekroppen. Mens et stetoskop kan brukes til å lytte til magesekken eller lungene, er det også brukes til å lytte til hjerteslag. Disse instrumenter har to ørepropper som er koblet til en sensitiv lyd-detektor som henger på enden av en kabel. Stetoskopet er tradisjonelt forbundet med leger, og i dramatiske produksjoner, skuespilleren som spiller en lege ofte har et stetoskop slengt rundt halsen.

Doppler Instrument

En vanlig instrument for å lytte til prenatal hjertet kalles Doppler instrument. Denne del av medisinsk utstyr sender lydbølger inn i en gravid kvinnes livmor. Disse bølger opptrer på en lignende måte som sonarbølger, og påvirkes av lyden, og kraften av fosteret bankende hjerte. Når fosterets hjerteslag, endrer det refleksjon av lydbølger og skaper en utpreget annen lyd. Ved hjelp av denne metoden, legen og mor kan høre det ufødte babyens hjerterytme, som tolket av Doppler instrument.

Pre-Natal Monitor

Doppler instrumenter - ment å forsterke en ufødte babyens hjerterytme fra tid fosteret er fortsatt svært liten - er store og dyre. Rimeligere versjoner av denne teknologien er solgt for hjemmebruk, og disse enhetene er ganske enkelt kalt pre-natal skjermer. Lydbølgene pre-natal skjermer skaper er mindre presis og kraftfull enn en de som er opprettet av en Doppler instrument, så disse små instrumenter brukes senere i svangerskapet (omtrent 10 uker og oppover) for kvinner som ønsker å være i stand til å overvåke deres ufødte babyens hjerterytme.