Digidexo.com

Infant Hånd Stivhet & Shaken Baby Syndrome

Shaken baby syndrome er en alvorlig form for barnemishandling, selv om mange gjerningsmenn ikke kan gjøre det med den hensikt å misbruke en baby, ifølge Medline Plus. Syndromet oppstår når en person voldsomt rister en baby eller et lite barn.
Det er flere symptomer som kan peke til shaken baby syndrom, og spedbarn hånd stivhet er en av dem.

Definisjon

Shaken baby syndrome kan skje på så lite som fem sekunder av risting, der gang babyens hjerne spretter frem og tilbake mot skallen. Dette kan føre til riving av store årer; hjerne blåmerker, blødninger eller andre skader; eller død. Skader i øyne, nakke og ryggrad kan også forekomme.

Årsaker

I de fleste tilfeller oppstår shaken baby syndrom fordi en frustrert forelder eller omsorgsperson blir overveldet av en baby gråter eller uro. Babyen kan være utrøstelig, og ut av frustrasjon og desperasjon den voksne kan plukke opp babyen og riste ham i et forsøk på å stille eller straffe. Bare noen sekunder av risting er nok til å forårsake syndromet, men babyens hode treffer en vegg eller et annet objekt kan også føre til alvorlige skader.

Symptomer

Det er et bredt spekter av symptomer som kan tyde på shaken baby syndrome. Kramper eller anfall, ekstrem irritabilitet, atferdsendringer, redusert årvåkenhet, tretthet, tap av bevissthet, dårlig pust, oppkast og mangel på matlyst kan være tegn på shaken baby syndrome. Beslag og muskelspasmer kan føre til spedbarn hånd stivhet og lignende plager.

Behandling og forebygging

Ved behandling av shaken baby syndrom, er første prioritet å gi HLR for å sørge for at barnet puster. Deretter vil medisinsk personell arbeide raskt for å stoppe enhver hjernen hevelse eller blødning på hjernen. Når barnet er stabil, vil skader være fullt vurdert og behandlet.

Forebygging shaken baby syndrom kan bety forskjellen mellom liv og død. Foreldre og omsorgspersoner må innse når de når slutten av sin tålmodighet og gå bort, selv om babyen er fortsatt gråter. En gråtende baby er ikke behagelig å lytte til, men hvis du føler at du mister kontrollen, plassere henne i et bilsete eller krybbe, sørge for at hun er trygg og ikke i fare for å falle, og gå vekk.

Søker ut foreldre klasser eller individuell rådgivning kan hjelpe deg til å takle følelser av frustrasjon og sinne.

Andre grunner for Infant Hånd Stivhet

Infant hånd stivhet og lignende muskelkramper og stivhet problemer er ofte knyttet til shaken baby syndrom, men noen ganger de er forårsaket av noe annet. Parkinsons sykdom, for eksempel, er en nevrologisk sykdom som påvirker bevegelsen og Laxness av lemmer og muskler. Selv om Parkinsons er sjelden hos barn, er stivhet i armer, hender og ansiktsmusklene felles med denne sykdommen.

Hvis du oppdager hånd stivhet med barnet ditt, gjøre en avtale med legen din så snart som mulig.