Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på hjernehinnebetennelse

Hvordan gjenkjenne symptomer på hjernehinnebetennelse


Meningitis er betennelse av den beskyttende membran rundt det sentrale nervesystemet, inkludert hjernen og ryggraden. Det kan være forårsaket av mange ting, men som oftest er det et resultat av en viral eller bakteriell infeksjon.

Hvordan gjenkjenne symptomer på hjernehinnebetennelse

Gjenkjenne symptomene på en viral eller bakteriell infeksjon

•  Ta pasientens temperatur. Som alle virale eller bakterielle infeksjoner, er en feber som regel involvert. Feberen vil være mild, og sykdommen kan i utgangspunktet ser ut til å se ut som vanlig influensa.

Forvent andre influensa og kalde symptomer som rennende nese, sår hals og frysninger. Disse symptomene kan være mild, men de kan også være svært intense.

Se etter tegn på en voldelig forkjølelse eller influensa. Hvis pasienten begynner oppkast eller opplever en alvorlig diaré på nivå, en lege kontaktes.

Sjekk opp på pasienten regelmessig, spesielt hvis hun er sløv og urolig. En alvorlig viral eller bakteriell infeksjon kan føre til lavere nivåer av bevissthet og ekstrem irritabilitet.

Gjenkjenne symptomer på hjernehinnebetennelse

Be pasienten om han lider av en hodepine. En hodepine, spesielt et alvorlig hodepine, er karakteristisk for hjernehinnebetennelse pasienter.

utsetter pasienten for forskjellige nivåer av lys. Hjernehinnebetennelse pasienter ofte har lysskyhet og er svært følsomme for sterkt lys.

Test mobilitet av pasientens hals. Spør pasienten om de kan ta på brystet med haken lett. At bestemt handling er meget vanskelig for en pasient som lider av meningitt, og en stiv nakke er en av de mest vanlige symptomer.

Kontroller pasientens årvåkenhet. Prøv å ha en samtale. Meningitt pasienter kan lide tretthet, forvirring og til og med delirium. Dersom pasienten ikke kan holde en samtale, kan sykdommen være svært alvorlig.

Vær forberedt for pasienten å oppleve anfall. En tredjedel av alle hjernehinnebetennelse pasienter vil oppleve anfall under sykdom. På denne tiden, bør pasienten allerede være i et sykehus eller underveis.

Hint

  • Hvis du gjenkjenner hjernehinnebetennelse symptomer bør pasienten være på vei til sykehuset. Visse typer hjernehinnebetennelse er mer dødelig enn andre. Dødeligheten er høy, spesielt dersom det er en bakteriell infeksjon.
  • Kjenne forskjellen mellom symptomer på influensa og en mer alvorlig infeksjon. Meningitt kan begynne å se ut som en grunnleggende sykdom før utvikle seg til en medisinsk krise.
  • Hvis et barn opplever feber ledsaget av en stiv nakke, bør han bli tatt til legevakten umiddelbart.