Digidexo.com

Er Hepatitt B og C forårsaket av bakterier eller virus?

Er Hepatitt B og C forårsaket av bakterier eller virus?


Hepatitt er en leversykdom som kommer i tre typer: Hepatitt A, eller HAV, hepatitt B, eller HBV, og Hepatitt C, eller HCV. The "V" i alle tre typer står for "virus". HBV og HCV, er begge smitte ved overføring av blod fra et infisert individ til et ikke-infisert person, men deres symptomer og alvorlighetsgraden varierer.

Bakterier vs virus

I motsetning til bakterier, trenger virus ikke svare på antibiotika. Dersom legemet ikke kan bekjempe virus på egen hånd ved hjelp av væsker, resten, og styrkende næringsmidler, kjemoterapi, for eksempel interferon og ribovirin i tilfelle av Hepatitt C, kan være indisert.

HAV og HBV

Hepatitt A og B er forskjellig fra Hepatitt C fordi de er vanligvis kortvarige sykdommer som kroppen kan overvinne. Hepatitt A blir overført av forurenset mat eller vann mens hepatitt B viruset overføres ved overføring av blod og kroppsvæsker.

HCV

Hepatitt C er også overføres av blod-til-blod kontakt, men i motsetning til hepatitt B vanligvis viser ingen symptomer, og kan ikke vises før mange år senere. Ubehandlet Hepatitt C fører ofte til skrumplever eller leverkreft, spesielt hvis kombinert med alkohol eller stoffmisbruk.

Blood Kontakt

Både Hepatitt B og Hepatitt C kan inngås ved å dele blod med en infisert person gjennom nål-deling, utilsiktede nålestikk (spesielt for medisinsk personell), eller i områder der blodet ikke er skjermet grundig, ved blodoverføringer. HBV og HCV, både kan overføres fra mor til foster som, selv om det er mye mindre sannsynlig med Hepatitt C.

Seksuell kontakt

Hepatitt B kan smitte ved samleie med en smittet person, som kan Hepatitt C, men det er mye mindre vanlig årsak til HCV.

Vaksiner

Du kan få vaksiner for både hepatitt A og B, men det finnes ingen vaksine for hepatitt C i dag.