Digidexo.com

Hvordan bygge en stasjonær sykkel Generator

Hvordan bygge en stasjonær sykkel Generator


Hvis energien vi bruker mens du trener kan bli brukt, kan det brukes til å drive lys, lade batteriene, kjøre-TV, og selv kraft apparater eller hjelpe lade elbiler. En stasjonær sykkel generator kan brukes til å konvertere energi fra bevegelse av pedalene til brukbar elektrisitet. Mange enheter kan plugges direkte inn i 12v DC utgang. En inverter kan brukes til å konvertere strøm til 120V AC også.
Alternativt kan kraften fra sykkelen brukes til å lade opp en dyp syklus batterier (eller bank av batterier) for bruk på et senere tidspunkt, for eksempel til lampene etter at solen har gått ned.

Hvordan bygge en stasjonær sykkel Generator

Konvertere en eksisterende Sykkel til en stasjonær Generator

Velg sykkelen som skal brukes. Det bør ha flere tannhjul for å holde deg på den mest effektive effektsonen, men trenger ikke å være i helt perfekt mekanisk tilstand, så lenge syklet krefter bakdekket. En sykkel som er greit for å lage strøm, men ellers ikke kjørbar på grunn av defekte bremser eller en vridd ramme kan bli plukket opp på et garasjesalg ganske billig.

Velg en trening stand til å holde sykkelen i oppreist stilling uten at det å falle over. Riktig trening stativ bør ikke komme i veien for utførelsen, og bør løfte bakhjulet ut av bakken eller gulvet. Disse står normalt gli på plass ved den bakre hjulbolter, slik at sykkelen fremdeles lett fjernes for bruk veien hvis ønskelig.

Test passe din 12v DC generator eller permanent magnet motor (som skal produsere strøm når spunnet) bak bakhjulet. Dekket bør passe på plass ved den utgående aksel, hvor et belte normalt ville treffe, eller det skal hvile direkte på akselen verket. Når du har en idé til hvor motoren vil gå, bruke kryssfiner til å konstruere et feste for å holde motoren på plass mot dekket. Forskjellige størrelser motorer vil kreve forskjellige motor står og monterer.

Fest et voltmeter til motoren for å måle hvor mye strøm det er å produsere, og deretter koble den opp direkte til dine elektriske apparater. En bil sigarettenner adapter kan kobles til strømledningene for en enkel, universell adapter. Nå, bare drive enhetene dine direkte fra sykkel, eller lade batterier for bruk på et senere tidspunkt.

Konverter en stasjonær sykkel til en generator

Demonter den fremre enden av den stasjonære sykkelen, og fjerne den mekanismen som normalt gir motstand. På en luft sykkel, er dette en serie av blader som fungerer som en fan å bremse syklet på grunn av luftmotstand. Du bør sitte igjen med en direkte drevet roterende utstyr, og da syklet sykkelen, bør du ikke lenger møte noen motstand.

Koble skaftet av generator eller motor til den stasjonære sykkelen gearsystem. Bør være i stand til å montere generatoren på plass i hulrommet område hvor motstanden mekanismen tidligere var plassert. Generatoren må festes på plass for å holde fra å bevege seg under rotasjonskraft som vil bli lagt på den under bruk. L-formede metallbraketter kan ofte bli brukt for å sikre motoren til rammen på ergometersykkelen.

•  Kjør ledningene fra generatoren motor til strømuttaket, eller til batteribanken. Pass på at ingen ledninger kommer i veien for de fysiske bevegelser av sykkelen under bruk. Sett på stasjonær sykkel speedometer med en amp / volt meter for å måle effekt i stedet for hastighet. Dette lar deg se hvor mye nyttig arbeid du har utført under treningen, og hvor mye total effekt blir produsert.

Hint

  • Hvis du ikke ønsker å gjøre arbeidet med å bygge et system fra bunnen av, flere pre-laget kommersielle modeller eksisterer. Jo raskere du pedal, jo mer strøm du produserer.
  • Kontroller at alle ledninger er sikret fra bevegelige deler eller metallrammen, ellers kan du møte elektrisk støt.