Digidexo.com

Stroke Foundation Retningslinjer

Stroke Foundation Retningslinjer


Strek oppstår når blodtilførsel til hjernen er plutselig avbrutt. Dette avbrudd kan oppstå når en blodåre i hjernen blir blokkert - av plakk eller en blodpropp - eller når et fartøy bursts.

Betydning

I USA, er hjerneslag den tredje største dødsårsaken, og en viktig årsak til uførhet hos voksne. Kjenne symptomer på hjerneslag og gjenkjenne dem raskt kan redde ditt liv eller livet til noen du elsker.

Identifikasjon

Strokes streik raskt, så National Stroke Association oppfordrer folk til å bruke FAST test for å fastslå om et hjerneslag har oppstått. F står for Face. Be personen til å smile. Betyr ansiktet hennes henge ned på den ene siden? A er for Arms. Kan personen løfte og holde begge armene over hodet? S står for tale. Er personens tale utydelig eller rart? T lik tid. Hvis du opplever noen av de ovennevnte symptomene, bør du ringe 9-1-1 eller raskt komme til nærmeste sykehus.

Forebygging / løsning

Hjerneslag forebygging retningslinjer fra National Stroke Association er å vite blodtrykket. De oppfordrer deg til å finne ut om du har atrieflimmer; Legen din kan fortelle om du har det ved å sjekke pulsen. Røyking øker risikoen for slag, og slutte vil føre til at risikoen for å redusere. Andre retningslinjer hjerneslag forebygging er å drikke alkohol i moderate mengder, lavere kolesterol, kontrollere diabetes, trener daglig og begrense saltinntaket.