Digidexo.com

Hvordan diagnostisere livmorhalskreft

Hvordan diagnostisere livmorhalskreft


Livmorhalskreft utgjør 2,5 prosent av krefttilfellene som berører kvinner og kan bli diagnostisert ganske enkelt med en vanlig prosedyre som kalles en celleprøve. Det anbefales at kvinner, særlig de som er seksuelt aktive og / eller har blitt diagnostisert med seksuelt overførbare sykdommer, bør gjennomgå en underlivsundersøkelse minst en gang i året for å sikre at, hvis de finnes, er dette kreft behandles tidlig. Les videre for å lære mer om hvordan leger diagnostisere livmorhalskreft.

Bruksanvisning

•  Planlegg en bekken eksamen med legen din årlig. Nesten alle cervical cancer er forårsaket av, og indikert ved nærværet av humant papillomavirus (HPV). Dette viruset er oftest funnet av prosedyren kalles en celleprøve. Legen setter et spekulum (et instrument som skiller vaginalvevet) og vattpinner overflaten av livmorhalsen for å samle cellene, som er smurt på en glass-slide.

Be legen om å utføre en kolposkopi etter celleprøve. Denne prosedyren er utført ved hjelp av en colposcope (et instrument med en lys og et forstørrelses verktøy vedlagt). Legen ser for lesjoner eller andre unormale tilstander i det vaginale hulrom, deteksjon av noe som indikerer nødvendigheten av ytterligere tester.

Send til en bekken eksamen. Dette gjøres av legen ved hjelp av et spekulum og fysisk undersøkelse av livmorhalsen med hånden. Legen setter hansker fingre inn i skjeden hulrom og plasserer den andre hånden på magen, følelsen av livmorhalsen og omkringliggende organer for misdannelser.

gjennomgå ytterligere testing hvis kreft er mistenkt. En prosedyre er å ha en kjegle biopsi gjort. Dette oppnås ved å ha en kjegleformet vevsprøve fjernet fra livmorhalsen for laboratorietesting. Endocervikale utskrapning er en annen metode, som innebærer å skrape livmorhalsen for vevsprøver.

La en blodprøve for å bli tatt av legen din. Dette kalles en Recaf test og er nesten 96 prosent nøyaktig i påvisning av kreft i livmorhalsen. Mange leger mener denne testen bør erstatte eller brukes sammen med, jo mer vanlig celleprøve.