Digidexo.com

Nye behandlinger for sigdcelleanemi

Sigdcelleanemi er en genetisk overførblodsykdom som resulterer i produksjon av unormale røde blodlegemer. Tilstanden er preget av et sett av spesifikke symptomer som kan begynne å manifestere seg så tidlig som fire måneder inn i et berørt individs liv. Mens det ikke er noen kjent kur for sigdcelleanemi, er en rekke nye behandlinger som virker til å påvirke graden av sykdommen og dens symptomer.

Aspekter

Sigdcelleanemi er en blodsykdom forårsaket av en genetisk mutasjon i DNA som koder for proteinet hemoglobin. Hemoglobin er en viktig komponent av røde blodlegemer. Når hemoglobinet produsert unormalt - i sigdcelleanemi, er denne unormale hemoglobin kalt hemoglobin S - de røde blodcellene ta på seg en halvmåne eller sigd, form og kan ikke bevege seg gjennom blodårene like lett som rundere, normal rødt blod celler. De sigd-formede celler blir fanget i skipene, forårsaker partier av legemet for å motta utilstrekkelige mengder av oksygen.

Eldre behandlinger

I de siste årtier har sigdcelleanemi blitt behandlet på en rekke måter. De fleste forsøk på å bringe symptomene på tilstanden under kontroll. Disse omfatter bruken av medikamenter, for eksempel hydroksyurea og smerte-lindring medikamenter, røde blodcelletransfusjoner og ved bruk av en oksygenmaske for å øke mengden av oksygen i blodet. Ifølge Mayo Clinic, benmargstransplantasjon kan, i noen tilfeller, kurere et individ av sykdommen, men fremgangsmåten er kostbar og meget risikofylt, og har en høy feilrate.

Genterapi

Bruken av genterapi er en av de nyeste og mest lovende veier for sigdcelleanemi behandling. Genterapi fokuserer på å plassere unmutated kopier av hemoglobin-genet inn i en sigdcelle-anemi pasientens benmarg for det transplanterte genet for å ta plassen til det muterte genet. Forskning blir også gjennomført på muligheten for å bruke cellesignalene for å slå av produksjonen av det defekte hemoglobin-genet og samtidig utløser produksjon av riktig form av hemoglobin.

Medikamentelle behandlinger

Tre medikamenter blir stadig mer brukt som sigdcelleanemi behandlinger. De er klotrimazol, smørsyre og nitrogenoksid. Nitrogenoksid er en gass, og dens tilstedeværelse er antatt å forhindre unormale sigdformede røde blodceller fra å holde sammen og blokkere blodkarene. Clotrimazole er en soppdrepende stoff som ser ut til å hindre røde blodceller fra å bli så stor sjanse til å ta på den unormale halvmåneform karakteristisk for sigdcelleanemi. Smørsyre kan fremkalle produksjon av strukturelt normal hemoglobin.

Nicosan

Nicosan er en phytochemical - et viktig stoff som finnes i planter - hentet fra deler av ulike innfødte afrikanske planter. Ifølge en 2002 studie publisert i British Journal of Hemotology, ble bruk av Nicosan i en kontrollert studie utført i Nigeria rapportert å betydelig redusere tendensen av unormale røde blodceller til å bli sittende fast i blodårene i sigdcelleanemi pasienter.