Digidexo.com

Typer av bekkenbunnstrening

Typer av bekkenbunnstrening


Bekkenbunnstrening er også kjent som Kegel øvelser og er utformet for å styrke musklene som kontrollerer strømmen av urin og avføring. Bekkenbunnstrening kan også bidra til å forbedre seksuell tilfredsstillelse og bør utføres regelmessig for optimale resultater. Visse skader eller lidelser i bekkenbunnen kan kreve kirurgi for å korrigere.

Kegel øvelser

Kegel øvelser er enkle og kan utføres hvor som helst. Bekkenbunnstrening er mest effektiv hvis den utføres med jevne mellomrom og når det gjøres riktig for å høste mest mulig fordeler fra dem. Kegel øvelser utføres ved å klemme bekken musklene og holde sammentrekning av muskelen i 5 sekunder. Slipp tak på musklene etter 10 sekunder og gjenta. Utføre bekkenbunnen eller Kegel øvelser 10 ganger hver morgen, middag og kveld kan styrke bekkenbunnsmuskulaturen. Øk gradvis til du kan utføre 20 sammentrekninger 4 ganger om dagen.

Bekkenkontroll Øvelser

Bekkenkontroll øvelser er et must for alle å lære å fullføre styrkeøvelser. Målet er å lære å stramme musklene enn å kjøre mellom vagina og endetarmen. Stram musklene rundt anus, som om du prøvde å stoppe passerer gass. Klem muskelen rundt anus og du skal føle at muskelen blir trukket opp og vekk fra stolen. Pass på å holde lårene og baken fortsatt og puste normalt. En måte å finne ut om du gjør dette riktig, er å berøre åpningen av anus mens du kontrahering muskelen. Du skal føle rektum åpning under sammentrekning. Forsøk på å stoppe en strøm av urin er en annen måte å trene musklene i bekkenbunnen. Stoppe urinstrålen omtrent halvveis gjennom tømming av blæren og deretter fortsette urinering å tømme blæren helt.

Benwa ball øvelser

En Benwa ball er en enhet som er laget for bruk under Kegel øvelser. Benwa baller er metal, vektet og omtrent på størrelse med en marmor. Kegel øvelser utføres med Benwa ballen inn i skjeden, og du må bruke bekkenbunnsmuskulaturen til å flytte ballen frem og tilbake inne i skjeden. Sittende på en stol, setter Benwa ballen inn i skjeden din og lukke bena. Bruk bekkenbunn og skjedemuskulaturen til å flytte ballen frem og tilbake. Stående øvelser er gunstig også. Sett Benwa ballen inn i skjeden mens du står og spre føttene en skulderbredde fra hverandre. Forsøk å stramme bekkenbunnen og skjedemuskulaturen for å holde ballen på plass. Utfør 20 sammentrekninger opptil 4 ganger om dagen.

Cone Øvelser

Vaginal kjegler er en annen enhet som er laget for bruk med bekkenbunnstrening. Vaginal kjegler blir vektlagt og ofte kommer i sett på 5 til 10 kjegler av ulike vekter. Sett den letteste vaginal kjegle inn i skjeden din og hold den så lenge du kan. Forsøk på å holde membranen i 5 minutter, og øke vekten av konusen eller mengden av tid som holder kjeglen hver uke, før man kan holde den tyngste vaginal kjegle i 20 minutters intervaller, to ganger hver dag.