Digidexo.com

Hva er årsakene til binyre dysfunksjon?

Binyrene er to valnøtt-sized kjertel som sitter på toppen av hver nyre. Selv små, disse kjertlene spille en avgjørende rolle i å gi ut over stress kjemikalier og regulere blodsukkeret, kjønnshormoner, blodtrykk, immun og inflammatorisk respons.

Svulster

Kreft binyrebarken tumorer kalt karsinom, samt tumorer i hypofyse, kan føre til hjernebarken for å overprodusere kortisol. Pheochromocytoma, eller svulst i binyremargen, kan skape et overskudd av adrenalin.

Stress

Kronisk stress fører binyrene til å pumpe ut stresshormoner hele tiden, forårsaker slitasje på binyrene. Dette fører til adrenal dysfunksjon hvori kjertlene ikke kan produsere tilstrekkelige hormoner lenger.

Diet

En diett høy i sukker, enkle karbohydrater, alkohol eller sentralstimulerende stoffer som koffein fører til adrenal dysfunksjon. Disse matvarer føre til at blodsukkeret til pigg. For å regulere glukosenivå, må binyrebarken fremskytende kortisol. Dette fører til binyretretthet over tid.

ACTH

Adrenocorticotropin (ACTH), et hormon som produseres av hypofysen, oppfordrer binyrene til å produsere kortisol. Hvis ACTH produksjon er tilstrekkelig, vil binyrene funksjon er forstyrret.

Forebygging

Ved å spise små måltider som består av komplekse karbohydrater, magre proteiner og masse friske grønnsaker, ved å trene regelmessig og redusere stress, du i stor grad redusere kravene som stilles til binyrene og kan hindre eller reversere adrenal dysfunksjon.