Digidexo.com

Hva er et samlings lesjon i leveren?

Hva er et samlings lesjon i leveren?


Lesjoner er en vanlig foreteelse i leveren, og prognosene av fokale leverlesjoner variere.

Funksjoner

Uttrykket "lesjon" er bredt og omfatter en hvilken som helst sår, sår, ulcer, tumor eller annen skade på vev av et organ. Et samlings lesjon i leveren refererer til ett område av vevsskade identifisert på leveren som har varierende betydning avhengig av pasientens helsetilstand og en rekke andre faktorer.

Betraktninger

Diagnosen et fokus leveren lesjon kan begrenses ned av en rekke faktorer, blant annet alder, kjønn, bruk av p-piller eller hormon medisiner, reisehistorikk, og tilstedeværelsen av skrumplever, hepatitt eller andre leversykdom, fastslår Medscape nettside. Disse betraktninger er viktige ved evaluering av årsak og betydningen av lesjonen.

Detection

I mange tilfeller er en leveren lesjon oppdaget forresten, under magnetic resonance imaging (MRI) eller computertomografi (CT). Med mindre pasienten har blodprøveresultater som innebærer alvorlig leversykdom, er biopsi av et fokus lesjon vanligvis unødvendig.

Grunn til bekymring

Pasienter med viral hepatitt, skrumplever eller alvorlig alkoholisme bør ha en biopsi utføres for diagnostisering av en lever lesjon, ifølge MS Campbell og KR Reddy av Hospital of the University of Pennsylvania, fordi disse pasientene har høy risiko for leverkreft, og lesjon kan være det første kreftsvulst vekst.

Godartet Lesjon Typer

De to viktigste klassifiseringer av godartet (noncancerous) lesjoner er solide og cystisk (som betyr at lesjonene er væskefylte). Innenfor disse typene, subtypene inkluderer hemangiomer (den vanligste, i henhold til California Pacific Medical Center), focal nodulær Hypoplasia, fokale fatty endrings cyster og galle duct cyster.