Digidexo.com

Forensic intervjuteknikker

Forensic intervju er en type gransker mest brukt som Trinn 1 av barnevern. Det er en fact-finding prosess for å finne ut om barnet har blitt misbrukt. Denne prosessen gir bevis som kan brukes under en straffeforfølgelse. Intervjuet er utført av en enkeltperson spesialtrent i å arbeide med overgrepssaker.

Typer teknikker

Det finnes flere måter å gjennomføre rettsmedisinske intervjuer. Ingen enkelt metode har blitt godkjent av fagfolk på dette feltet. Barnet kognitive intervju, trinnvis og narrative utdypning er noen metoder vist seg effektiv i hukommelse husker. Intervjuteknikker kan tilpasses for flere aldersgrupper og ulik kulturbakgrunn. Ledere av intervjuet er pålagt å ha spesialisert opplæring oppnås gjennom kurs arbeid, workshops, konferanser eller profesjonelle erfaringer.

Vanlige teknikker

Forensic intervjuer inkluderer noen felles grunnleggende elementer. Det første trinnet er å etablere et forhold til barnet. Det er viktig at barnet er komfortabel før du begynner avhør. Har barnet beskrive en tidligere erfaringer ikke er relatert til misbruk påstand. Dette gjør at du kan bestemme hvor mye detalj barnet er i stand til å gi. Etablere forhånd hvor viktig det er å være ærlig. Spør generelle åpne spørsmål om intervjuer formål. Generelle spørsmål vil vanligvis avsløre negative følelser mot overgriperen og erfaring. Har barnet gi en fortelling av hendelsen gjennom ord og bilder. Bruk spesifikke spørsmål for å få avklaring av opplevelsen. Avslutt intervjuet med et nøytralt tema. Denne tilnærmingen beroliger barnet, og avslutter intervjuet på en positiv tone.

Andre Intervju Scenarier

Forensic intervjuer er også conduced i situasjoner som ikke er relatert til misbruk påstandene. Disse teknikkene kan brukes under kriminelle avhørene. Intervjuere bruke sine ferdigheter til å få rettslig akseptabelt tilståelser fra mistenkte. Sertifiserte svindel sensorer har også vært vellykket når utnytte rettsmedisinske intervjue å oppdage underslag. De samme teknikker brukes i human resource intervjue for å bestemme mulige kandidater for ansettelse.