Digidexo.com

Diet for premenopausale kvinner

Diet for premenopausale kvinner


Hvis du er pre-menopausal og opplever lavere stoffskifte, magefett, slapphet, hårtap, humørsvingninger, depresjon eller andre symptomer forbundet med lav østrogen, kan legen foreslå en diett som er lav i fett og høy i sunne proteiner og komplekse karbohydrater.

Helkorn

Spis 4-6 porsjoner med hele korn hver dag. Sunn hele korn omfatter brun ris, hel hvete brød, kjeks eller pasta, tørkede belgfrukter og korn. Ifølge kvinner Encyclopedia of Natural Medicine, vil disse matvarene ikke bare legge B-vitaminer og ekstra kalsium til kosthold, de inneholder også fytokjemikalier og lignan, en type phytoestrogen som kan etterligne effekten av hormonelle østrogen i kroppen din.

Fruts, nøtter og frø

Spis seks til åtte porsjoner med frisk frukt, nøtter, belgfrukter eller frø hver dag. Ifølge en 1993 artikkel av R. Miksicek i tidsskriftet Molecular Pharmacology, disse matvarene er også høy i phytoestrogen og kan bidra til å redusere hetetokter og risikoen for skjelettsykdommer, hjertesykdom og kreft. Linfrø, høy i omega-3-essensielle fettsyrer og antioksidanter, bidrar til å redusere hetetokter ved å balansere nivået av østrogen og progesteron i kroppen. Bananer og cantaloupe er høy i kalium, noe som kan bidra til å bekjempe symptomer på depresjon som er noen ganger assosiert med pre-menopause.

Komplekse karbohydrater

Spis 4-6 daglige porsjoner med komplekse karbohydrat grønnsaker, som kål, rosenkål, brokkoli og blomkål. Alle disse grønnsaker med høyt fiberinnhold og inneholder indoleic syre, som er kjent for å stimulere produksjonen av progesteron i kroppen.

Tomme kalorier

Styr klar av alkohol, sukkerholdig brus og kaffe. Disse inneholder "tomme" kalorier som kan føre til en ubalanse i blodsukkeret, samt ekstra kroppsfett. I stedet velger grønn eller urtete, sukker-fri drink mikser eller god gammeldags vann.

Protein

Spis 3-5 porsjoner om dagen av sunne proteiner, inkludert hvitt kjøtt fjærkre; lav-fett kutt av svinekjøtt; tørket belgfrukter eller bønner; fettfattig ost, melk eller yoghurt; og fisk. Hold deg unna rødt kjøtt og høy-fett svinekjøtt som bacon eller skinke. En skikkelig porsjon protein er omtrent på størrelse med håndflaten din hånd.