Digidexo.com

Risiko for lav-fett diett

Næringsmiddelindustrien lever av ved å operere på en pendel - for en tid, forfekter de dyder lav-fett diett mens fordømte low-carb dietter. Som pendelen svinger den andre veien, plutselig low-carb dietter er konge, mens lav-fett dietter er støpt i eksil. Det beste løpet for Kosten er å ignorere trender, og fokusere på å gjøre en informert beslutning. Selv om lav-fett, har high-carb dietter blitt anbefalt i flere tiår, er de ikke uten risiko.

Risiko 1 - hormon ubalanser

Fat ble lenge betraktet som fiende av slankere, men den enkle sannheten i saken er - fett gjør deg ikke feit. Kroppen din trenger fett til drivstoff kroppens hormonsystemer, inkludert produksjon av kjønnshormoner som testosteron. Normale testosteronnivå er nødvendig for en sunn sexlyst, sterke energinivå, og oppbevaring av muskelmasse. Kosten stikker til en lav-fett regimet noen ganger skjørt minimal akseptable nivåer av fett inntak, å spille russisk rulett med sine hormonnivåer.

Risk 2 - Ineffektiv Slanking

Ingen ønsker å bli sittende fast på en diett for alltid. Langvarig slanking er en psykologisk drenering hendelse. Jo lenger tid det tar for din diett for å produsere resultater, jo mer sannsynlig er det at du vil bare trekke deg til din "skjebne" og gi opp. Dermed lønner det seg å bruke det mest effektive verktøyet for jobben. Og det er generelt akseptert at low-carb dietter produsere overlegne vekttap resultater.

Risk 3 - inadvertant Fusk

Mens reglene for en lav-karbo diett er entydig og binær - opphold under X gram karbohydrater per dag mens de spiser uansett høy-fett og høy-protein matvarer du vil - reglene for lav-fett diett er litt mer skummel. Dette fører til utilsiktet juks der Kosten visker ut grensen mellom sunne karbohydrater, som frukt, grønnsaker, havre, og hele korn, og usunne karbohydrater (dvs. alt annet - behandlet korn, stivelse, hvitt brød etc.), rasjonalisere avgang fra kostanbefalinger så lenge deres totale fettinntaket holder seg innenfor en viss toleranse. Dette gjør lav-fett slanking den ernæringsmessige tilsvarende skøyter på tynn is - det er for lett å tilfeldigvis falle inn.

Risiko 4 - Mulig Depresjon

Utover effektivitet og trusselen om juks, det er en annen stor risiko for lav-fett diett - risikoen for depresjon. Ifølge en studie utført ved Senter for Human Nutrition, som ligger innenfor University of Sheffield, kan dietter som er for lav i fett og kolesterol føre til utbruddet av depresjon, blant ha andre negative effekter på humør. Selv om den faktiske årsaken til koblingen mellom de to ikke har blitt positivt identifisert, det er en sterk korrelasjon som bør tas hensyn til av alle på en lav-fett diett.

Betraktninger

På balanse, lav-fett dietter er absolutt ikke onde, men de la noen rom for forbedring. Kosten har som regel bedre suksess stikker til stivhet av en lav-carb livsstil, noe som gjør deres fett tap innsats mer effektiv. Hvis du ikke mangler viljestyrke til å lage en lav-fett diett fungerer for deg, og er i stand til å holde deg fra å kutte fett for lavt, da de fortsatt kan være en effektiv måte å miste vekt. Men for den gjennomsnittlige dieter, presenterer en lav-fett diett for mange farer å være fullt effektive.