Digidexo.com

Hva kan jeg gjøre for å redusere høyt blodtrykk?

Hva kan jeg gjøre for å redusere høyt blodtrykk?


Høyt blodtrykk kan forårsake alvorlig skade på blodårene. Det setter deg også større risiko for potensielt livstruende tilstander som hjerteinfarkt, slag eller nyresvikt. Det er vanligvis ingen symptomer, og det er derfor høyt blodtrykk har fått tilnavnet 'silent killer'.

Ifølge American Heart Association, er høyt blodtrykk en livslang sykdom. Det kan vanligvis styres, men ikke herdet.

Se din lege

Det er alltid lurt å søke råd fra legen din før du starter noen form for fysisk forbedringsprogram. Hvis du er en røyker, spør ham om de beste måtene å slutte. Hvis du er overvektig, diskutere hvor mye vekt du trenger å miste og forslag til endringer i kostholdet ditt. Legen din kan også være nyttig i å foreslå trygge øvelser som vil hjelpe deg. Avhengig av hans funn i løpet av dine undersøkelser, kan han foreskrive medisiner for å hjelpe fremskynde kontroll av blodtrykket. Han kan også foreslå avslapping eller biofeedback teknikker. Mange leger har også pasienter få en hjemme-blod glede skjerm, slik at du kan følge utviklingen din hjemme.

Øvelse Mer

Bloodpressurepro.com diskuterer på deres hjemmeside hvordan det å ha en øvelse rutine som du holder deg til kan nytte for deg ved å redusere stress og senke hvilepulsen, som vil hjelpe deg å bevege seg mot målet om å senke blodtrykket.

The Mayo Clinic sier at det vil ta mellom ett og tre måneder med konsekvent trening for å ha en effekt på blodtrykket. Fordelene vil bare fortsette hvis du fortsetter å trene.

Trening er viktig for å lykkes i målet om å senke blodtrykket. Turgåing og svømming kan hjelpe deg å nå dine mål. Velg en fysisk aktivitet som vil øke hjertefrekvensen. Husarbeid som for eksempel å klippe gresset eller støvsuging gulv er praktiske måter å oppnå dette. Du kan også prøve å ta trappene i stedet for heisen på jobb. Uansett hva øvelser du velger, kan du prøve å velge de som du liker, og du vil være mer sannsynlig å feste med. Et godt mål er å planlegge ca 30 minutter med aerobic aktivitet om dagen.

Juster din diett

Intelihealth.com tilbyr flere foreslåtte endringer du kan gjøre i kostholdet ditt for å bidra til å senke blodtrykket. Begrense natrium, alkohol og koffein i ditt daglige kosthold. Reduser fett, spesielt mettet fett. Hvis du har mer enn én eller to drinker om dagen, redusere alkohol du drikker. Legge til mer frukt og grønnsaker i kostholdet ditt er også foreslått.