Digidexo.com

Anbefalt mat for vekttap

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK), ca 66 prosent (to tredeler) av voksne over 20 år i USA er overvektige eller fete. Endrede matvaner er en viktig del av å miste vekt. Mat kan gi styrke og energi og spille en rolle i hvordan kroppen forbrenner fett og kalorier. Å spise et stort utvalg av sunne matvarer, som frukt og grønnsaker, og lage bedre total mat valg kan hjelpe vekten kommer av og holde av, ifølge Mayo Clinic.

Sunn mat

Frukt og grønnsaker er det viktigste aspektet av noe vekttap måltid plan. Rik på vitaminer og mineraler, fiber og andre næringsstoffer, de er generelt lav i kalorier. De kan også bidra til å beskytte mot visse sykdommer og kan redusere risikoen for enkelte hjerte-og karsykdommer og kreft, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Fordi frukt og grønnsaker er næringsrike, har de ikke inneholder mye kalorier --- kan mange av dem bli fortært, og en person kan fortsatt gå ned i vekt. Målet er å spise minst 3-4 porsjoner hver av frukt og grønnsaker per dag.

Spis mørkegrønne grønnsaker, som brokkoli, grønnkål, spinat, grønne grønnsaker, bok choy og romanosalat. Mørkegrønne bladgrønnsaker tilby flere næringsstoffer enn de fleste andre grønnsaker og er en strålende kilde til fiber, kalsium og vitamin A og C. Øk mengden av oransje grønnsaker, erter og bønner forbrukes. Spis mer butternut squash, gulrøtter, lima bønner, kidneybønner, svarte bønner, kikerter, black-eyed peas og søtpoteter; disse grønnsaker er en god kilde til folat, kalium og vitamin A.

Frukt har mange helsefordeler, inkludert å gi en økt mengde energi. Fordi frukt er høy i fiber, formidle de en full følelse raskere. Spis et bredt utvalg av hel, fersk frukt. Fersk frukt vanligvis inneholder mindre kalorier og sukker enn ikke tørket, hermetisk og frossen frukt. Bananer, meloner, epler, grapefrukt, bær og papaya er gode valg for snacks eller måltid kosttilskudd.

Vitaminer og næringsstoffer i alle disse frukt og grønnsaker kan gi økt energiproduksjon og bidra til å oppmuntre vekttap.

Mange andre matvarer kan også hjelpe i vektkontroll. Spis mer egg; egg er en god kilde for protein, jern og vitaminene D og B12. Proteinet i egg bibringe den fulle følelse raskere og i en lengre periode. Og siden egg er bare rundt 100 kalorier, koble dem med hvete toast og frukt for en sunn, kalorifattig frokost.

Spis linser for å redusere appetitten og tilfredsstille sult. Linser er lave i kalorier og fett og mye protein og fiber. Andre matvarer som kan hjelpe til med vekttap inkluderer quinoa, havregryn, løk og hvitløk, nøtter og frø, fisk og fettfattig yoghurt.