Digidexo.com

Sund Symptomer

Owners syndrom kan være forbundet med de tidlige stadiene av Alzheimers sykdom. Noen anser det som en stemningslidelse eller en søvnforstyrrelse. Lidelsen manifesterer seg i uro eller forvirring i løpet av ettermiddagen eller tidlig kveld. Det kan være vanskelig å behandle på egen hånd fordi legene er bare i stand til å behandle den underliggende tilstand som forårsaker det, slik som Alzheimers.

Mood

Den moodiness forbundet med sundowners kan være kort eller lang sikt, avhengig av pasienten. Raske humørsvingninger kan være ett tegn på sundowners, som kan manifestere seg i sinne eller gråt, samt agitasjon. Depresjon i løpet av sen ettermiddag og kveld er et annet klart symptom relatert til humør.

Movement

Andre symptomer på sundowners er fysisk. Omrøringen forårsaket av forstyrrelse kan spørre pasienten å tempo i lange perioder av gangen. Rastløshet er et annet symptom, enten i en sittende eller stående stilling. Noen som lider av sundowners kan også rocke frem og tilbake i en stol, selv om stolen er ikke en gyngestol.

Personlighet

En nøkkel symptom på sundowners er stahet. De som jobber i helsesektoren og arbeide med eldre sier at symptomet kan gjøre en senior vanskelig å forholde seg til i løpet av ettermiddagen og tidlig kveld. Stahet kan også føre til at pasienten "skygging" folk, der han følger folk rundt og stiller spørsmål.

Å se ting

De som lider av sundowners kan lider av hallusinasjoner. De kan fortelle folk de ser ting som åpenbart ikke er der. Hallusinasjoner kan føre til flere farlige symptomer, inkludert paranoia eller vold. Deres atferd kan bli ulogisk og irrasjonell, og de kan til og piske ut på kjære.

Tvangshandlinger

Sund lider kan faktisk begynne å skjule ting for ingen grunn som et symptom på dette syndromet. Det er vanligvis ingen grunn for oppførselen. Dessuten kan lider begynne å vandre rundt og gå seg vill, noe som gjør dem desorientert. Hvis de får vekk fra sine omsorgspersoner og ikke har legitimasjon, kan det være vanskelig for dem å bli funnet.