Digidexo.com

Tethered Cord Treatment

Tjoret ledningen syndrom er en forstyrrelse av ryggraden i hvilken unødig belastning er plassert på ryggraden, noe som begrenser dens bevegelse. Begrensningen er forårsaket av vev som blir festet til ryggmargen, forankre det og hindre dens normale forlengelse. Dette bevirker at ryggmargen til å strekke under utvikling. Dette strekker seg kan forårsake alvorlige symptomer, inkludert smerter i korsryggen, leg svakhet, tap av tarmen kontroll og ryggdeformiteter.

Tidlig diagnose

Som alle medisinske tilstander, er tethered ledningen syndrom beste fanget tidlig. Tethered ledningen syndrom er oftest forårsaket av en feil i utviklingen av nevralrøret i fosterlivet. Dette kan påvises via ultralyd, slik at familien og leger for å lage en behandlingsløsning på forhånd.

Behandling

Hvis funnet hos barn, vil kirurgi trolig bli utført for å unngå ytterligere nevrologiske komplikasjoner forårsaket av syndromet. Operasjonen innebærer snipping vev som tjore ryggmargen, noe som reduserer belastningen og strekk i ryggraden. Denne prosedyren også beskytter mot utvikling av spinal cyster, som utvikler når en tethered ledningen er ubehandlet og kan forverre pasientens symptomer. Den samme operasjonen er utført på voksne, selv om en lege kan være mindre tilbøyelig til å utføre det; siden operasjonen er ganske invasiv, kan legen beslutte å unngå risiko og velger en enklere behandling. For eksempel, hvis fulle kirurgi ikke er anbefalt, kan legen kutte nerverøttene i ryggmargen for å lindre smerte og ubehag av syndromet.

Post-behandling

Når tethered ledningen syndrom behandles, kan pasientene forvente å leve et ganske normalt og sunt liv. Avhengig av hvor sent behandlingen ble utført, kan pasienten ha fått varige nevrologiske eller motorskader som ikke kan korrigeres med kirurgi.