Digidexo.com

Symptomer på Iliopsoas senebetennelse

Symptomer på Iliopsoas senebetennelse


Iliopsoas senebetennelse er betennelse i iliopsoas sene eller området umiddelbart rundt den. Vanligst påvirker idrettsutøvere, særlig dansere, løpere, og hurdlers, er diagnosen ofte savnet. Informasjonen nedenfor vil hjelpe deg å avgjøre om du kanskje lider av iliopsoas senebetennelse og i sin tur, om du bør søke legehjelp.

Onset

Iliopsoas sene er oftest forårsaket i en av to måter. Den første er akutt skade, som innebærer noen odde, rask sammentrekning av iliopsoas muskel. Den andre versjonen er forårsaket av overforbruk. Dette er da gjentatt hofte fleksjon, slik som i visse sportslige aktiviteter, bevirker den gradvise irritasjon i dette området.

Type of Pain

Hovedsymptomet ved iliopsoas senebetennelse er en smerte som bygger seg opp subtilt over tid. Smerten føles dypt i lysken, og strekker seg rundt til forsiden av hofte og kan stråle ned mot kneet. Noen ganger strekker smertene til nedre rygg og rumpe, så vel. Den øvre lår området kan føle seg spesielt svak, spesielt når du går eller løper, noe som resulterer i en haltende. Stivhet i lysken, kan hip og selv kneet også forekomme. Noen pasienter opplever en hørbar snapping støy som de bøyer hoften, noe som resulterer fra iliopsoas sene blir fanget på bekkenet.

Triggere for Pain

Symptomer på iliopsoas senebetennelse blir ofte forverret etter lang tids trening. Ved starten, denne smerten vanligvis løser seg snart etter avsluttet aktivitet. Etter å håndtere dette på en stund, men vil smertene bli langt mer konsekvent og triggere vil gå fra kraftig mosjon til enkle aktiviteter, som stiger opp fra en stol eller kjøring.

Varighet av smerte

Symptomene kan vedvare i mange år før de blir diagnostisert eller behandlet. Gjennomsnittlig tid fra utbruddet til diagnose er mellom 32 og 41 måneder.

Behandling

Som med alle bløtvev skader, er det viktig å ansette RICE programmet umiddelbart etter utbruddet av symptomene. Den raske oppstart av dette programmet - Rest, Ice, Compression, Elevation - kan ikke bare bidra til å forhindre ytterligere skade, men også alvorlig bedre sjansene dine for et komplett, rask utvinning. Selv om resten er ekstremt viktig i behandling av senebetennelse, ikke overdriv. Gjenværende inaktiv for lenge kan gjøre leddene stive. Når du har hvilt i noen dager, må du også flytte området nøye slik som å bevare fleksibilitet. Ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen, aspirin og paracetamol, kan bidra til å redusere ubehag, men bør ikke tas for en lengre periode uten å konsultere lege. Hvis du har prøvd disse at-home rettsmidler og fortsatt har smerter, bør du søke legehjelp.