Digidexo.com

Forslag eliminasjonsdiett for GERD

GERD, eller gastroøsofageal reflukssykdom, oppstår når syren kommer opp fra magen i spiserøret og halsen, forårsaker smertefulle brenning. Det finnes mange typer mat som kan forårsake acid reflux og disse kan variere fra person til person, så eliminere disse fra en diett kan bidra til å lindre symptomer. Selv om eliminering dietter er mest brukt til å finne mat allergi eller overfølsomhet, kan de hjelpe personer med GERD også.

Eliminering kosthold generelt

Begynn en eliminasjonsdiett ved å lage en liste over matvarer du mistenker for å forårsake acid reflux, deretter fjerne alt fra kostholdet ditt som du mener fungerer som en utløser. Spis en diett fri for disse matvarene i fire til seks uker, og når du er fri for syre reflux, begynner å introdusere disse matvarene i kostholdet ditt gradvis. Begynn med en enkelt mat og spise den for et par dager og se om dine halsbrann avkastning. Hvis den ikke gjør det, kan denne maten regnes som "trygg". Hvis den gjør det, sette den på listen over matvarer for å unngå. Fortsett på denne måten i alle matvarer du har eliminert til du sitter igjen med en liste over matvarer som fungerer som dine største syre reflux triggere.

Spesifikke Foods å eliminere

Begynn eliminasjonsdiett med de verste lovbrytere. Mens acid reflux triggere er forskjellig fra person til person, det er matvarer som forårsaker problemer hos de fleste GERD lider og tjene som et godt sted å starte en eliminasjonsdiett. Matvarer som inneholder mye syre, for eksempel tomater og sitrusfrukter, kan ofte føre til halsbrann. Krydret mat, alkohol, sjokolade, peppermynte, koffein, kullsyreholdige drikker, løk og overdrevet fet mat kan også forverre GERD symptomer.

Andre hensyn

Spis mindre måltider oftere, i motsetning til store måltider. Overfylling av magen presser opp mot stenge mellom spiserør og mage, og fører til tilbakeløp. Unngå også å legge ned i to timer etter å ha spist et måltid for å redusere sjansene for reflux.

En eliminasjonsdiett kan ta måneder, men kan hjelpe deg å formulere en liste over matvarer som forverrer symptomene på GERD. Mens du er på eliminasjonsdiett, avstå fra å ta medisiner som behandler acid reflux, som kan maskere symptomene er nødvendig for å fastslå om dietten virker.

Hvis GERD symptomene ikke forsvinner etter å ha prøvd en eliminasjonsdiett, søke råd fra en lege.