Digidexo.com

Alkohol og gastrointestinale problemer

Forbruket av alkohol (etanol) kan ha mange virkninger på det gastrointestinale (GI)-tarmkanalen. Med potensial til å utvikle seg til akutte og kroniske helseplager, kan alkohol forstyrre strukturen og funksjonen til alle deler av GI-systemet.

Fakta

Den mage-tarmkanalen er det nøyaktige sted hvor alkohol begynner å sammenbrudd og er absorbert inn i blodstrømmen etter å ha blitt svelget.

Slimhinnen Endringer

Den gastrisk mucosa som linjer den øvre del av GI-systemet kan være metabolsk og funksjonelt forandret av den direkte kontakt av etanol.

Mucosal Damage

Endringer i slimhinnene kan produsere akutte problemer, slik som lesjoner i magen eller tynntarmen, og kroniske problemer, slik som gastrointestinal blødning (på grunn av lesjoner) og diaré.

Toksiner

Når slimhinnen er skadet og svekket av langvarig kontakt med etanol, gir det større molekyler som toksiner og endotoksin å trenge gjennom slimhinnen, inn i blodbanen eller lymfen (viktig del av immunforsvaret), og nå lever og andre organer .

Nedsatt fordøyelse

Når slimhinnene i mage-tarmkanalen er funksjonelt endret, er normal fordøyelse av næringsstoffer forstyrret, og deres assimilering i kroppen er svekket, noe som kan føre til vekttap og underernæring (ofte sett hos alkoholikere).

Esophageal Damage

Akutt forbruk av etanol kan negativt påvirke evnen av spiserøret for å opptre spontant (motilitet), og dermed å påvirke dens evne til å kontrollere gastrisk refluks. Over tid kan dette utvikle seg til reflux øsofagitt (betennelse i spiserøret).