Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på Isjias

Ryggsmerter er aldri lett å håndtere. Personer som lider av isjias, vondt i korsryggen vanligvis forårsaket av muskel belastning som innebærer klemming eller vridning av isjias nerve, kan legges lavt ved tilbake spasmer, svekket beinmuskulaturen og manglende evne til å gå eller bevege seg uten ekstremt ubehag. Mange mennesker som lider av kronisk isjias lære å unngå skader gjennom tilpasning vaner og lifstyle. Men det er andre som aldri har opplevd en ryggskade, og er skremt av smertene som reiser fra baksiden gjennom baken og nedover beinet som en elektrisk strøm. Voksne generelt oppleve en slik skade, selv om det har vært kjent for å plage barn og tenåringer som har skadet seg gjennom idrett eller lek. Lære å identifisere symptomer på isjias hjelper individer redusere risiko og oppnå lindring.

Bruksanvisning

Pay Attention

•  Vær oppmerksom på skyting smerter som reiser fra baksiden, gjennom setet og ned i det ene benet, som er de vanligste symptomene på en isjias nerve skade eller betennelse. Symptomene kan oppstå umiddelbart etter en skade, eller flere timer etter.

Reiser smerte kan også være ledsaget av muskelkramper i nedre del av ryggen som skaper ekstreme og skarp smerte. Når en person strekkes opp som reaksjon på krampe, kan de resulterende bevegelser bringe på ytterligere smerte. Smerten er forverret med hoste, nysing eller noen form for å bøye eller vri bevegelse.

Symptomer på isjias smerter fører også svært begrenset utvalg av bevegelse. Personer som lider av isjias episoder kan oppleve at det er umulig å finne en komfortabel stilling; stående, sittende eller liggende nede, uten å oppleve smerte med hver lille bevegelse.

Smerter i rygg, rumpe og ben er forårsaket av betennelse i isjias nerven, som produserer et bankende, skarp og syklisk bevegelse av smerte opplevelser som kan ofte være ledsaget av en kald følelse i beinet.

Isjias smerte som forverres kan være et tegn på at en dypere skade eller tilstand kan være til stede. Isjias smerter ledsaget av kroniske og alvorlige muskelspasmer som forårsaker ødeleggende smerte bør tas opp av lege.

Tips og advarsler

  • Varme brukes til det berørte området i 20 minutter om gangen kan bidra til å gi lettelse, som gjør acetylsalisylsyre eller betennelsesdempende medisiner. Mens det kan virke skremmende, prøv å holde deg i bevegelse, sakte selvfølgelig, for å hindre økning i stivhet og problemer med å bevege seg. Tren regelmessig, og utføre lavere rygg- og magestyrkeøvelser for å gi optimal kjernestøtte.
  • Unngå ekstrem bøying eller vridning bevegelser når du lider av isjias. I tillegg, unngå å løfte tunge gjenstander for å hindre ny skade. Ring lege hvis smertene er alvorlig, eller hvis det oppstår nye symptomer.