Digidexo.com

Hva Foods Kan en person med diabetes og cøliaki spise?

Hva Foods Kan en person med diabetes og cøliaki spise?


Hvis du har diabetes og cøliaki, vel vitende om hva du kan og ikke kan spise er avgjørende. Heldigvis administrere kosthold krever ikke en mastergrad i ernæring. For diabetikere, vil forstå glykemisk indeks gir deg mulighet til å velge matvarer som holder blodsukkeret under kontroll. For de med cøliaki, å vite hvilke matvarer inneholder gluten kan bety forskjellen mellom god ernæring og en dårlig magesmerter eller verre. For de som har begge forhold, kan kosttilskudd restriksjoner virke skremmende, men bevæpnet med litt kunnskap kan du gjøre sunne valg og holde sykdommer påvirker livet ditt mer enn de allerede gjør.

Diabetes og cøliaki

Diabetes er en medisinsk tilstand som oppstår når kroppen er ikke lenger i stand til å produsere hormonet insulin. Insulin konverterer sukker og stivelse fra mat til energi for kroppen å bruke. Cøliaki er karakterisert ved en toksisk reaksjon i tynntarmen når en person inntar gluten, et protein i mange typer av kornet. Denne reaksjon forårsaker skade på tarmen, noe som forhindrer normal fordøyelse.

Glykemisk indeks

Diabetikere trenger å konsumere mat lavere på glykemisk indeks, en indikator på hvor mye en mat øker blodsukkernivået. Hvis man spiser en høy-GI mat, bør det være kombinert med en lav-GI mat. Mat med høyt fett og fiber har en tendens til å senke GI matvarer spist sammen med dem. Modenhet, foredling og tilberedningsmetoder alle påvirke en matens GI. Jo mer moden, bearbeidet og kokt mat er, desto høyere er generelt GI.

Matvarer for diabetikere

Mat lavt på GI inkluderer 100 prosent stein-bakken hele hvete eller pumpernickel brød, havregryn (helst rullet eller stål-cut), havrekli, konvertert ris, bygg, søtpoteter, mais, yams, erter, belgfrukter, linser, de fleste frukter og nonstarchy grønnsaker og gulrøtter.

Matvarer med en middels GI omfatter hele hvete, rug og pita brød; quick-matlaging havre; brun, vill eller basmati ris; og couscous.

Noen matvarer som bør spises bare av og til eller kombinert med lav GI matvarer er hvitt brød og bagels, cornflakes, øyeblikkelig havremel, kortkornet ris, eske makaroni og ost, hvite poteter, pretzels, ris kaker, popcorn, melon og ananas. The American Diabetes Association anbefaler at matvarer søtet med sukker eller andre søtningsstoffer bli jobbet i maten plan som du ville jobbe i andre karbohydrater.

Gluten

Personer med cøliaki må styre klar av matvarer som inneholder gluten. Mange etiketter nå vise om en matvare er glutenfri. Matvarer som inneholder visse korn eller har blitt gjort med disse korn ikke er glutenfri og kan føre til en alvorlig reaksjon hos personer med glutenintoleranse.

Forstå mat etiketter er viktig å unngå matvarer som kan inneholde gluten. Vokt dere for noe som inneholder hvete i alle sine former, for eksempel durumhvete, faro, Graham, kamut, semule og spelt. Også være på utkikk etter mat som inneholder eller laget med rug, bygg og triticale. Hvete-fri betyr ikke gluten-fri.

Noen matvarer kan ikke synes å ha gluten, men proteinet kan ligge på lur i matvarer som energibarer, imitasjon bacon, marinader, bearbeidet lunsj kjøtt, soyasaus, alterbrød, over-the-counter medisiner og kosttilskudd. Sjekk med produsenten når du er i tvil.

Gluten-Free Foods

Korn som ikke inneholder gluten kan spises av personer med cøliaki. De er ris, mais, soya, potet, tapioka, bønner, quinoa, hirse, bokhvete, arrowroot, amaranth, teff, lin og mutter mel. Det er også glutenfrie havregryn som markedsføres i USA.

Mest destillert alkoholholdige drikkevarer og eddiker, mens laget av glutenholdige korn, er trygge for mennesker med cøliaki fordi glutenpeptider er for store til å bære over i produktet under destillasjon. Vin, øl, øl, pils, og eddiker laget av glutenholdig korn som ikke har blitt destillert er ikke glutenfri, men.

Diabetes / cøliaki Diet

Personer med både diabetes og cøliaki bør spise glutenfri mat som er lav til middels på GI. Du kan trygt spise regelmessig og rask å tilberede glutenfri havregryn; brun, vill eller basmati ris; couscous; konvertert ris; søtpoteter; mais; yams; erter; belgfrukter; linser; de fleste frukter og nonstarchy grønnsaker; og gulrøtter.

Mens folk med cøliaki kan trygt drikke noen alkoholholdige drikker, de er ganske høyt på GI og anbefales ikke for de med diabetes.