Digidexo.com

Air Cast Vs. Plaster

Air Cast Vs.  Plaster


Beinbrudd er en del av mange menneskers liv, men medisinen er å finne nye og forbedrede metoder for healing bein mer effektivt, og med mindre ulempe for pasientene. En metode leger har kommet opp med er luften cast. En luft cast tjener samme formål som et plaster eller glassfiber støpt, men med ekstra fordeler som gjør det til et svært populært alternativ.

Air Cast

En luft cast består av to holdbare plast skjell, hver med en luftlomme inne. Luftlommene går på hver side av det skadede lem, med bæreremmer for å holde støpt på plass. De luftlommer kan være oppblåst ved hjelp av rør, eller ved å blåse dem opp med munnen. Air kaster hjelp med de samme typer skader som solid gips eller glassfiber kaster gjør.

Plaster Cast

Plaster var en gang et populært avstøpning materiale, men det har blitt tatt over av glassfiber fordi det er tenkt å være et bedre materiale. En gipsavstøpning er laget av gips og gasbind, sette beinet på plass mens materialet er våt, og holder den på plass når den tørker og stivner. En gipsavstøpning immobilizes den skadde benet under healing prosessen, noe som vanligvis tar rundt seks uker.

Bruksområder

Både luft avstøpninger og gipsavstøpninger brukes for behandling av beinbrudd. De er designet for å immobilisere pause, holder den satt på plass slik at det kan gro skikkelig.

Gipsavstøpninger brukes kun for beinbrudd, men luft kaster har et bredere utvalg av bruksområder. Air kaster kan brukes til pauser, stammer, og post-kirurgisk beskyttelse, noe som har gjort dem svært populære i legekontorer og sykehus.

Fordeler

Både gipsavstøpninger og luft kaster ha fordeler. Gipsavstøpninger er satt på skaden permanent, slik at beinet å gro skikkelig uten avbrudd. Det ferdige cast er ekstremt vanskelig, og vanskelig å bryte med mindre truffet med stor kraft.

Air kaster er avtagbart, og de tillater pasienten å dusje og bade. Air kaster kan blåses opp til et nivå av komfort eller nødvendighet.

Ulemper

Den store ulempen til en gipsavstøpning er manglende evne til å være rundt fuktighet. Hvis en gipsavstøpning blir våt, kan det bli myk eller begynne å forme innsiden. Gipsavstøpninger kan også bryte hvis de blir truffet eller falt på. Fordi det er ingen luftsirkulasjon under en gipsavstøpning, kan pasienten få sår og hudproblemer, mens hun har den på.

Hovedproblemet med luft kaster er at fordi de er flyttbare, pasienter risikerer reapplying dem feil, som kan holde benet fra healing riktig.