Digidexo.com

Definisjon av Spinalstenose

Definisjon av Spinalstenose


Spinal stenose er en tilstand der ulike områder av ryggsøylen, lumbar og cervical områder i særdeleshet, blir smalere og forårsake unormal press på ryggmargen og nervene opptar denne plassen. Det kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert arvelige påvirkninger, skader og aldringsprosessen. Det kan være mild, eller sevwre med nedsatt funksjonsevne. Behandling for spinal stenose avhenger av type og alvorlighetsgrad av innsnevringen.

Hva er Spinalstenose?

Ganske enkelt definert, er spinal stenose en hvilken som helst innsnevring av noen eller alle av ryggsøylen, gjennom hvilken ryggmargen og nerver passere. Denne innsnevring kalles "stenose", og kan utøve en innstramming innsnevring og press på strukturene som opptar spinalkanalen, nemlig nerver.
Spinal stenose kan finnes på nesten alle og enhver nivå av ryggsøylen, men er sett oftere i korsryggen (lav rygg) og cervical (nakke) regioner.

Medfødt Spinalstenose

Medfødt spinal stenose oppstår når det er unormalt av de benete og bløtvev strukturer av ryggsøylen dannet under embryonal utvikling. Dette kan manifestere seg ved nærvær av overskytende ben forårsaker en "tett" spinalkanalen. Andre manifestasjoner kan inkludere unormal antall spinale segmenter og / eller overvekst av støttende bein elementer i ryggsøylen.
Medfødt spinal stenose er ofte diagnostisert i ungdomsårene når det er problemer med å utføre atletisk eller sportslige aktiviteter.

Degenerative Spinalstenose

Degenerative type spinal stenose er vanligvis forårsaket av generell forverring og degenerasjon av de ulike strukturene som utgjør ryggraden, slik som bein og inter-ryggvirvel plater.
Med aldringsprosessen kommer degenerasjon av platen materiale som forårsaker innsnevring av benete områder i hele ryggsøylen, lumbar og cervical områder spesielt. Med denne innsnevring kommer bein anspore formasjon som forbindelser den resulterende press på spinalnerver. Bone spurs trykk, plater bule og spinal stenose av de degenerative rekke resultater.

Patologisk Spinalstenose

Denne type spinal stenose er vanligvis forårsaket av inngrep i spinalnerver av en slags "space-opptar" abnormitet som en svulst. Disse tumorene trenger ikke å være ondartet å være problematisk. Selv godartet, ikke-kreftsvulster og cyster kan forårsake unormal og farlig press på spinalnerver som de vokser og forstørre.

"Cauda Equina syndrom" The ultimate spinal stenose

Fordi spinal stenose kan forekomme i forskjellige former av alvorlighetsgraden varierer behandling og er i forhold til dette alvorlighetsgrad. Jo mer trykket som påføres på spinalnerver, kan de mer alvorlige potensielle problemer skal komme, så som permanente nerveskader, og til og med tap av kroppsfunksjoner (dvs. tarm / blærefunksjonen).
Cauda Equina syndrom refererer til navnet gitt til området av ryggmargen / kolonnen der selve ledningen slutter og nervene fortsetter ned kanalen, derav cauda equina ('hestens hale ").
Den mest alvorlige og truende form av spinal stenose oppstår når det er massiv hindring av lumbal spinalkanalen, ofte et resultat av et stort sprukket inter-vertebral plate eller subluksasjon (delvis forvridning) av en rygg ryggvirvel segment, som komprimerer spinalnerver i den grad at de ikke lenger kan funksjon og kan påvirke kroppsfunksjoner. Kroppsfunksjoner typisk involvert i dette scenariet er tap av tarm og blære funksjon.
Denne type spinal stenose er en sann krise, for hvis presset på disse nervene ikke er lettet massedrap, kan tapet av disse kroppsfunksjoner bli permanent.