Digidexo.com

Percocet for Pain Relief

Percocet brukes som smertestillende for mange medisinske problemer og skader. Det er vanlig foreskrevet for muskelsmerter, tannsmerter, trakk muskler og leddsmerter, og kan være foreskrevet for mild til mer alvorlige smerter. Percocet kan også være foreskrevet etter mindre eller større operasjoner. Percocet bør bare tas som foreskrevet fra en anerkjent lege.

Hva er Percocet?

Percocet er varenavn for et reseptbelagt legemiddel laget av to viktigste ingrediensene - paracetamol og oksykodon. Paracetamol er ofte brukt som en smerte og feber redusering. Oksykodon brukes for smerte også, men har en beroligende effekt på de fleste mennesker som tar den. Oksykodon er et narkotisk smertestillende middel som har evnen til å forårsake både en fysisk og et psykologisk avhengighet når det tas i lengre perioder av gangen.

Tar Percocet

Leger kan foreskrive Percocet i ulike doser, avhengig av årsaken og hvor mye smerte pasienten er i. Vanligvis er en normal dose lavest styrke, noe som er 2,5 milligram av oksykodon og 325 milligram paracetamol, hver sjette time eller så. Dette beløpet kan heves for de i sterke smerter. Percocet kan tas enten med et måltid eller sammen med melk for å hjelpe fordøyelsen. Det bør tas som foreskrevet. Hvis du glemmer en dose, må du aldri ta to doser på en gang. Hvis du er i nærheten når du ville være å ta neste dose, hopp over den glemte pillen og holder tidsplanen.

Side Effects

Som med alle reseptbelagte stoffet, kan bivirkninger forekomme, og de kan være forskjellig per person. Vanlige bivirkninger er døsighet, urolig mage, svimmelhet, kløe, eufori eller dysfori, angst, forvirring og tregere motoriske ferdigheter. Percocet bør ikke tas før du bruker tunge maskiner eller før du kjører. Bivirkninger som forverrer bør diskuteres med fastlegen.

Avhengighet

Percocet kan være fysisk så vel som psykisk avhengighetsskapende. Siden det faktisk blokkerer smertereseptorer som fører til hjernen, kan det gi en følelse av eufori for de som tar det. Dette kan føre til misbruk av stoffet så mange mennesker får en "high" når de tar Percocet. De kan øke doseringen at de tar for å få en enda bedre høy. Et mønster av avhengighet kan forekomme, og Percocet avhengighet påvirker hundretusener av mennesker.